Milieuactivist laat ravage achter op auto-evenement in Assen

Afgelopen zondag hebben onbekenden tijdens een evenement op het TT Circuit in Assen tientallen auto’s beschadigd. De organisatie van Hart voor Auto’s meldt dat er onder andere auto’s zijn bekrast en wielbouten zijn losgedraaid. Ook werd bij één auto een wiel losgeraakt tijdens het rijden. Het evenement werd georganiseerd om geld in te zamelen voor de inrichting van de binnentuin van het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht. De organisatie van het evenement is geschokt en roept eigenaren op om de beelden van hun dashcams te bekijken.Einde dag pas opgemerkt

De vernielingen werden aan het eind van de zondagmiddag opgemerkt, nadat de organisatie meldingen kreeg over bekraste auto’s op de paddock. Organisator Ronald van den Broek vermoedt dat de vernielingen plaatsvonden tijdens de finale van de dragraces, toen een groot deel van de bezoekers op de tribune zat. Het is nog onduidelijk wie verantwoordelijk is voor de vernielingen, maar de politie heeft inmiddels negentien aangiftes ontvangen.

Eerder werd door een autowebsite geschreven dat ruim driehonderd auto’s waren vernield door een milieuactivist, maar dit wordt door de organisatie van het evenement ontkend. Van den Broek zegt dat hij niets weet van een aanhouding en dat er veel wilde verhalen de ronde doen. Het gaat volgens hem om enkele tientallen meldingen van gedupeerde eigenaren. De politie houdt het ook op dergelijke aantallen.

Vieze nasmaak

Het vandalisme op het autospektakel in Assen heeft een vieze nasmaak achtergelaten. Van den Broek noemt het een aardige nasleep en zegt dat de telefoon roodgloeiend staat. Het gaat volgens hem voornamelijk om lichte bekrassingen en een paar diepere sneden in de autolak. De schade is heel vervelend, maar de organisatie is blij dat er toch nog 60.000 euro is opgehaald voor het goede doel.


F1Head App Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws. Of klik hier voor meer informatie over de F1Head app.

Al met al is het vandalisme op het evenement zeer betreurenswaardig. De organisatie hoopt dat de daders snel worden opgespoord en dat er maatregelen worden genomen om dit soort incidenten in de toekomst te voorkomen. Het is belangrijk dat bezoekers zich veilig voelen op dit soort evenementen en dat er geen schade wordt toegebracht aan andermans eigendommen.


FIA start volgende fase voor toetreding F1 teams

FIA start volgende fase voor toetreding F1 teams

De Internationale Automobielfederatie (FIA) is een nieuwe fase ingegaan in het toelatingsproces voor nieuwe Formule 1-teams. De deadline voor aanmeldingen is verstreken, waardoor de FIA nu alle aanvragen zal beoordelen…