Shutterstock

Ralf Schumacher: “Het leven is oneerlijk” na ongeluk MichaelHet skiongeval van Formule 1-legende Michael Schumacher in 2013 blijft een immense impact hebben op zijn familie, zo heeft zijn broer Ralf Schumacher recent verklaard. In een aangrijpend interview met het Duitse tijdschrift Bild liet Ralf zich uit over de situatie van zijn broer en de veranderingen binnen hun familie sinds die tragische dag.

De blijvende consequenties van een tragisch moment

Ralf, die zelf actief is geweest in de koningsklasse van de autosport, beschreef hoe het ongeval “onze familie veranderde” en dat hij het als een bijzonder slechte en drastische ervaring heeft ervaren. Vooral voor Michaels kinderen, en in het bijzonder voor zoon Mick die destijds als 14-jarige getuige was van het ongeval, is het een zware last. Met oprechte emotie sprak Ralf de woorden: “Helaas is het leven niet altijd eerlijk en was er in dit geval ook veel pech.”

Herinneringen aan een hechte broederband

Ralf herinnerde zich ook de gedeelde tijden met Michael, niet alleen als broers maar ook als mentor en leerling. Ondanks het leeftijdsverschil van zeven jaar, was Michael altijd in de buurt om hem alles over karting te leren en waren zij samen op de baan te vinden. De jongere Schumacher noemde het een eer om te leren van de beste in de sport.

Bekijk ook eens:Een leven getekend door verlies

De scheiding van Ralf en zijn voormalige vrouw Cora Schumacher in februari 2015 na veertien jaar huwelijk lijkt haast triviaal in het licht van het verlies dat hij voelt wanneer hij over Michael spreekt. Hij uitte zijn gemis naar de Michael van voor het ongeluk en de tijd die ze deelden, en hoe oneerlijk het leven soms kan zijn. Hoewel er door de vooruitgang in de medische wereld enige vooruitgang is geboekt in Michaels situatie, is niets meer zoals het was.

De privacy van de Schumacher-familie

Na het ongeval werd Michael Schumacher naar het Universitair Ziekenhuis van Grenoble gevlogen en in een kunstmatig coma geplaatst. Sindsdien is de familie Schumacher uiterst privé en verstrekt nauwelijks informatie over zijn conditie, waarbij ze af en toe slechts schaarse updates delen met de fans die blijven hopen op goed nieuws over hun race-idool.