Red Bull blij met prestaties Perez: “fenomenale rechterhand voor zijn teamgenoot”

De vlag hangt ongetwijfeld uit bij Red Bull Racing. Max Verstappen sleepte immers afgelopen weekend het wereldkampioenschap binnen. Tijdens én na afloop van de allesbelissende Grand Prix bedankte de Nederlander zijn teamgenoot Perez voor zijn hulp tijdens de race. Nu laat ook teambaas Christian Horner weten dat hij en het team erg tevreden zijn over de prestaties van de ervaren Mexicaan. 

Cruciale rol in Abu Dhabi

Tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi afgelopen weekend bewees de Mexicaan Verstappen een grote dienst toen hij Lewis Hamilton voor een lange periode wist af te houden. Hierdoor kan de Nederlander zijn gat met Hamilton dichten. Daarnaast gaf ‘Checo’ Verstappen een tow tijdens de kwalificatie, waarmee de kersverse wereldkampioen pole position bemachtigde. 

Fenomenale rechterhand

Perez’ optreden in Abu Dhabi is toonaangevend voor zijn seizoen. Het hele seizoen al speelt Perez een belangrijke rol als wingman van Verstappen – iets wat voormalig Red Bull-coureur zoals Gasly en Albon nooit lukte. Red Bull teambaas is dan ook enorm tevreden met de Mexicaan. 

“Checo heeft dit jaar een sleutelrol gespeeld voor ons, vooral in de tweede seizoenshelft. Hij was een fenomenale rechterhand voor zijn teamgenoot. Hij deed veel goede dingen, of het nou een tow in Monza was, vechten met Lewis in Turkije of zijn tow van zaterdag in de kwalificatie.”

Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws.

Verdedigd als een leeuw

Daarnaast draait Perez zijn hand niet om voor een pittig gevecht op de baan. Dit bleek bijvoorbeeld i Turkije, toen hij Hamilton op fenomenale wijze achter zich hielden. Ook in Abu Dhabi was de race craft van Checo te bewonderen. “Toen [in Abu Dhabi, red.] verdedigde hij als een leeuw tegenover Lewis, dat kostte hem veel tijd. Zonder dat had Mercedes waarschijnlijk een gratis pitstop gehad en zouden ze waarschijnlijk wereldkampioen zijn geworden”, concludeert Horner. 

Casino Scout Nederland
F1Head