Ricciardo gaat ‘gewoon’ de Grand Prix van Bahrein rijden

De Australische McLaren-coureur Daniel Ricciardo was afgelopen week geveld door het coronavirus. Hierdoor miste hij de essentiële testdagen en waren er zorgen over of hij wel op tijd zou herstellen voor de seizoensstart. McLaren laat zojuist weten dat de Australiër inmiddels negatief heeft getest en dus gewoon van de partij zal zijn. 

Dramatische timing

De timing van Ricciardo’s besmetting had nauwelijks slechter kunnen zijn. Omdat hij in quarantaine moest en ook daadwerkelijk klachten had miste de Australiër de belangrijke testdagen in Bahrein. Hierdoor heeft hij maar weinig meters kunnen maken in de nieuwe McLaren-bolide – iets wat met de radicale reglementswijzigingen van dit seizoen extra pijnlijk zal zijn. 

Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws.

Een slecht begin van het seizoen voor Ricciardo, zo lijkt het dus. De Australiër zal waarschijnlijk de eerste paar races flink moeten wennen aan zijn McLaren. Dit terwijl zijn teamgenoot Lando Norris wél veel kilometers in de nieuwe auto heeft kunnen maken. Ook daar ging niet alles goed aangezien de McLaren-renstal flink wat problemen is tegengekomen tijdens de tests. Het is dan nog maar de vraag waar McLaren terecht zal komen in de pikorde. 

Heb jij al F1TV? De beste manier om volledige races terug te kijken en live te zien? Nee?! Klik hier en bestel F1TV en kijk met een paar minuten alle race actie!

Nederlandse vervanger

Er werd kort gespeculeerd over Ricciardo’s mogelijke vervanger mocht hij niet op tijd herstelt zijn. Onder andere de naam van de Nederlandse Formule E-coureur Nyck de Vries werd genoemd, aangezien hij onder contract staat bij McLaren’s motorleverancier Mercedes. Andere mogelijke vervangers waren Stoffel Vandoorne, Oscar Piastri, Nico Hulkenberg en IndyCar-talent Pato O’Ward. 

Negatief getest

Van vervanging is gelukkig geen enkele sprake meer, zo werd deze ochtend duidelijk. McLaren laat namelijk in een kort statement weten dat Ricciardo volledig is hersteld en inmiddels negatief heeft getest. Hij zal dus gewoon van de partij zijn voor de seizoensstart.

F1Head