Ross Brawn oneens met lof voor Sergio Pérez


Ross Brawn, voormalig teambaas van Brawn GP en Mercedes en huidig Managing Director van de Formule 1, is het niet eens met de door de fans uitgeroepen Driver of the Day voor de GP van Nederland. Fans verkozen Sergio Pérez, terwijl Brawn van mening was dat Alpine-coureur Fernando Alonso in Zandvoort de beste man op de baan was. 

Ups en downs

Pérez kende een lastig raceweekend vol hoogte- én dieptepunten. Tijdens de vrije trainingen liet de Mexicaanse coureur zien over flink wat pace te beschikken, maar in de kwalificatie kwam hij vanwege een blunder van Red Bull niet verder dan een 16e startplaats. Dat is allesbehalve een goed vooruitzicht, aangezien het smalle, bochtige circuit van Zandvoort zich niet leent voor inhalen. 

Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws.

Red Bull besloot daarom om Pérez vanuit de pitstraat te laten starten. De race ging gelukkig een stuk beter. Pérez hield het hoofd koel en reed uiteindelijk naar de achtste plek. Ook liet hij met verschillende inhaalmanoeuvres zien dat inhalen op het circuit in de duinen zeker mogelijk is. 

Driver of the Day? Brawn denkt van niet

Van P19 naar P8 op een circuit waar inhalen bijzonder lastig is – dat was voor veel fans de reden om Pérez uit te roepen tot Driver of the Day. BRawn is het hier niet mee eens. Zo benadrukt de Brit dat Pérez tijdens de Grand Prix een cruciale fout maakte en verre van een vlekkeloos race reed. In zijn column op Formula1.com zegt Brawn het volgende: 

“Ik ben het erg oneens met de fans want voor mij was Fernando Alonso de Driver of the Day. Sergio Pérez stond achteraan en reed zijn banden naar de gallemiezen, wederom een grove fout. Tijdens een raceweekend moet je zo min mogelijk fouten maken in plaats van steeds meer. Natuurlijk was het team [Red Bull, red.] schuldig aan zijn exit in Q1, maar in de race had ik meer progressie verwacht, vooral met zo’n auto. Als ik naar Fernando kijk dan zie ik dat hij er elk weekend het maximale uithaalt, in tegenstelling tot Pérez” concludeert Brawn. 


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

F1Head