Photo by Peter Fox/Getty Images // Getty Images / Red Bull Content Pool

Speculaties over Transfer van Yuki Tsunoda naar Aston Martin in 2026

Er zijn spannende geruchten in de Formule 1-wereld over de mogelijke toekomstige bewegingen van AlphaTauri’s Yuki Tsunoda. Honda, de huidige motorleverancier van AlphaTauri, heeft laten doorschemeren dat Tsunoda een potentiële kandidaat zou kunnen zijn voor een zitje bij Aston Martin in 2026.Honda aan de slag voor Aston Martin vanaf 2026

Tijdens een aankondiging in Tokio bevestigde Honda zijn motorleveringsdeal met Aston Martin voor 2026. Koji Watanabe, president van Honda Racing Corporation, maakte duidelijk dat de fabrikant niet betrokken zou zijn bij beslissingen over de coureurs van Aston Martin. “Ons standpunt blijft ongewijzigd en ik denk dat de selectie van racecoureurs volledig aan het team is, en niet iets dat een motorleverancier zoals wij hoort te doen”, zei de Honda-topman. “We zullen de coureurselectie aan het team overlaten”.

Ondanks deze verklaring geeft Honda aan dat het idee van een Japanse coureur bij Aston Martin in 2026 hen aanspreekt. Tsunoda, wiens carrière tot nu toe is gesteund door de fabrikant, wordt genoemd als een potentiële kandidaat voor een zitje bij het in Silverstone gevestigde team. “Hij komt uit onze school en hij doet het heel goed. We zijn erg blij om hem te zien slagen”, zei Watanabe.

Geruchten

Deze geruchten worden verder versterkt door Martin Whitmarsh, Group CEO van Aston Martin Performance Technologies, die het intrigerende vooruitzicht ondersteunde. “Ik weet zeker dat onze coureursbezetting zal evolueren”, zei de Brit. “We willen de twee allerbeste coureurs die we kunnen krijgen in de twee auto’s. Hij moet worden beschouwd als een kandidaat. Ik weet zeker dat hij graag in een Honda-aangedreven auto zou rijden. Laten we zien hoe hij zich ontwikkelt in de komende paar jaar en hopelijk kunnen we serieuze discussies hebben”.


F1Head App Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws. Of klik hier voor meer informatie over de F1Head app.

In 2026 zal Fernando Alonso, de huidige teamgenoot van Lance Stroll bij Aston Martin, 45 zijn, wat suggereert dat de Spanjaard waarschijnlijk niet meer in de Formule 1 zal rijden. Alonso heeft echter eerder deze maand in Miami gezegd dat hij hoopt dat zijn huidige teamgenoot Lance Stroll het team van zijn vader in de toekomst zal leiden. “Ik weet dat ik nog een paar jaar in de sport zal zijn, maar niet veel, en hij zal het team de komende 10 of 15 jaar leiden, dus ik hoop dat ik Lance de komende jaren kan helpen”, zei Alonso.

Prestaties in 2023

Tsunoda’s prestaties in het huidige seizoen van 2023 hebben indruk gemaakt, ondanks de uitdagingen waarmee AlphaTauri te maken heeft. Sinds Pierre Gasly, Tsunoda’s teamgenoot gedurende zijn eerste twee jaar in de sport, naar Alpine is overgestapt, is de Japanse coureur dit jaar gekoppeld aan Nyck de Vries. Ondanks dat De Vries vijf jaar ouder is dan Tsunoda, beleeft de Nederlander momenteel zijn rookie-campagne in de F1, terwijl Tsunoda zijn derde jaar op het hoogste niveau doormaakt​​.

Tsunoda heeft verklaard dat hij zich “meer als een leider” voelt binnen het AlphaTauri-team na een sterke start van het 2023-seizoen. Ondanks enkele prestatieproblemen bij AlphaTauri, heeft Tsunoda een enorme opwaartse trend laten zien met zijn prestaties op de baan, en de 23-jarige geeft toe dat hij nu het vertrouwen voelt om de rol van teamleider op zich te nemen die Gasly eerder had binnen het team​​.Tsunoda heeft in de moeilijke omstandigheden van dit seizoen indruk gemaakt door in twee races punten te scoren met een lastige auto, terwijl hij indrukwekkende consistentie toont door nog niet lager dan de 11e plaats te eindigen in een race​​. Daarnaast heeft hij zijn nieuwe teamgenoot De Vries in elke race verslagen en hem vier van de vijf keer out-qualified, wat aangeeft dat het een van zijn primaire doelen was om dit jaar de machine die hij tot zijn beschikking heeft, consequenter te maximaliseren​​.

Tsunoda’s bemoedigende opwaartse trend aan het begin van dit seizoen heeft ertoe geleid dat de vertrekkende teambaas van AlphaTauri, Franz Tost, eerder heeft verklaard dat zijn huidige rijder waarschijnlijk binnen twee jaar klaar zal zijn voor een promotie naar het senior Red Bull-team. Hoewel Tsunoda denkt dat hij klaar zou zijn voor de stap omhoog als hij wordt opgeroepen, heeft hij de praatjes van zijn huidige baas afgezwakt door te benadrukken dat zijn huidige focus ligt op het handhaven van zijn huidige momentum​​.

Al met al is het duidelijk dat de toekomst van Yuki Tsunoda vol potentieel en opwinding zit. Hoewel de transfer naar Aston Martin nog niet bevestigd is, zijn de verwachtingen hooggespannen. Ondertussen blijft de jonge coureur gefocust op zijn prestaties en leiderschap bij AlphaTauri, terwijl hij uitkijkt naar wat de toekomst hem kan brengen in de wereld van de Formule 1.


Verstappen bedankt voor Indy 500

Verstappen bedankt voor Indy 500

Wereldkampioen Formule 1 Max Verstappen heeft duidelijk gemaakt dat hij geen plannen heeft om de Indy 500 te rijden. Hij voelt zich comfortabel als toeschouwer van dit evenement en heeft…