Vettel over Ferrari: “We moeten blijven ontwikkelen”


Sebastian Vettel heeft een teleurstellend start van het F1-seizoen gehad. De Ferrari-bolide is lastig te besturen en heeft enorm ingeleverd op pace vergeleken met vorig jaar. Daar waar de Duitse coureur moeite heeft om binnen de punten te eindigen, lukt het zijn jongere teamgenoot Charles Leclerc wél om regelmatig in de top 5 te eindigen. 

Niet zijn lastigste seizoen

Vettel zelf lijkt allesbehalve tevreden over de prestaties van zijn Ferrari-team en zichzelf. Desondanks zegt de Duitser dat dit seizoen niet zijn lastigste is. “Ik denk niet dat het eerlijk is om seizoenen of races bepaalde labels te geven. Ik weet dat er veel mensen zijn die snel zeggen dat iets mijn beste race of slechte race is”, zo vertelt de viervoudig wereldkampioen aan Autosport. “Wat de situatie ook is, ik vertrouw de mensen om mij heen en ik vertrouw de mensen die aan mij auto werken.”

Gebrek aan grip

Zijn ondermaatse prestaties liggen volgens de Duitser vooral aan het gedrag van de Ferrari, zo verklaart hij. “Ik heb het lastig omdat ik een gebrek aan vertrouwen heb en dat vertrouwen ligt vooral aan het gebrek aan grip. Het is dus niet alleen dat het oncomfortabel voelt om te rijden, je weet ook nog niet waar het vandaan komt. Dat is iets wat we nog steeds proberen maar op hetzelfde moment moet je ook progressie boeken en stappen maken.” Volgens Vettel is er dus nog veel werk aan de winkel, zowel voor zichzelf als zijn renstal.