Williams ontkent geruchten: “We zijn geen overnamekandidaat voor Porsche”

De geruchten dat Porsche het Formule 1-team van Williams gaat overnemen, blijken onjuist te zijn. Williams ontkent de geruchten en benadrukt dat het team blij is met de huidige samenwerking met Mercedes.

Bekendmaking bij Porsche

De Duitse autofabrikant Porsche had eerder in de week voor opschudding gezorgd door te spreken over een bekendmaking, waarbij velen dachten dat het ging om een overname van Williams. Echter, volgens Williams zelf is er geen sprake van een overname en is het team blij met de huidige relatie met Mercedes.

De persafdeling van Williams liet weten: “De geruchten dat Williams Racing te koop staat zijn onjuist. Wij staan open voor alle gesprekken met fabrikanten over de levering van motoren vanaf 2026, wanneer het nieuwe motorenreglement van kracht wordt. We zijn blij met onze relatie met Mercedes en waarderen al hun inspanningen.”

Sponsordeal?

Hoewel een overname dus niet aan de orde is, behoort een mogelijke samenwerking of sponsorsdeal nog wel tot de opties voor Williams. Williams heeft in de afgelopen jaren een grote groei doorgemaakt en heeft zich ontwikkeld tot een van de meest competitieve teams in de Formule 1. De samenwerking met Mercedes heeft hier zeker aan bijgedragen.


F1Head App Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws. Of klik hier voor meer informatie over de F1Head app.

De speculaties rondom een overname door Porsche ontstonden na een cryptische social media-post van de Duitse motorfabrikant, waarin een datum van 16 januari 2023 te zien was plus wat vage beelden. In de reacties op de post ging het gelijk los over de mogelijke boodschap die erachter schuil ging en volgens sommigen was het wijlen Sir Frank Williams die op het filmpje vaag te zien was. Dit zou dus volgens hen moeten hinten op een samenwerking van Porsche met Williams.

Zeer tevreden met Mercedes

Echter, Williams ontkent de geruchten en benadrukt dat het team nog steeds zeer tevreden is met de huidige samenwerking met Mercedes. Williams blijft zich richten op het verbeteren van hun prestaties in de Formule 1 en zal altijd openstaan voor gesprekken met andere fabrikanten over de levering van motoren vanaf 2026.

Casino Scout Nederland
F1Head