Ferrari

Carlos Sainz in gesprek met Sauber voor een stoeltje in 2025


Carlos Sainz is nog in gesprek met verschillende teams over zijn toekomst. Sauber heeft nu toegegeven dat zij een van die belangstellenden zijn.

Na het aankondigen dat Sauber omgedoopt zal worden tot het fabrieksteam van Audi in 2026, heeft het team hun serieuze plannen onthuld om met een sterke line-up te komen. Onlangs werd Nico Hülkenberg al gepresenteerd, en nu richt het team zijn aandacht op Carlos Sainz. Alessandro Alunni Bravi van Sauber heeft toegegeven dat Sainz inderdaad op de radar van het team staat.

Open interesse van Sauber

Alessandro Alunni Bravi, de teamvertegenwoordiger van Sauber, deed in een interview zijn interesse in Sainz uit de doeken. Hij benadrukte de kwaliteiten van Sainz door te zeggen: “Iedereen weet dat er een topcoureur beschikbaar is op de markt, dat is Carlos Sainz. Ik denk dat iedereen Carlos graag aan boord wil hebben. Hij laat zien dat hij heel volwassen is, een goede coureur is om de auto te ontwikkelen en het team te helpen bij de ontwikkeling.”



Strategische benadering

Ondanks de bevestigde interesse, benadrukte Alunni Bravi dat het vastleggen van Sainz niet haastig zal gebeuren. Hij wees op de complexiteit van de rijdersmarkt en stelt dat verschillende factoren zullen bepalen waar Sainz uiteindelijk zal tekenen. “We weten dat de rijdersmarkt niet alleen van ons afhangt. Het hangt af van verschillende factoren en er zijn veel teams in gesprek met coureurs,” zei hij.

Na de bevestiging van Hülkenberg als coureur voor het team, geeft Sauber aan geen haast te hebben bij de zoektocht naar een tweede coureur. “We gaan dingen evalueren, maar nu we Nico hebben aangekondigd is er geen haast om een keuze te maken,” legde Alunni Bravi verder uit.

Afwachten en evalueren

Alles wijst erop dat Sauber zorgvuldig te werk gaat bij het invullen van de resterende stoel. Met de komende transformatie naar het Audi-team, is een sterke line-up essentieel. Sainz blijft hierbij een serieuze optie. Het wordt afwachten hoe de onderhandelingen zullen verlopen en welke factoren uiteindelijk de beslissing zullen beïnvloeden.