Mark Thompson/Getty Images// Getty Images / Red Bull Content Pool

De internationale media over de zege van Verstappen bij de Grand Prix in Las Vegas


Max Verstappen zijn overwinning in de lichtstad Las Vegas oogst lof bij buitenlandse journalisten. Ondanks uitdagingen zoals straffen en fysieke schade aan zijn bolide, greep de Red Bull-coureur zijn achttiende zege van het seizoen, waarmee hij gelijk komt te staan met het record van Sebastian Vettel.

Corriere della Sera: Verstappen, een buitenaardse prestatie

De Italiaanse sportkrant Corriere della Sera spreekt van een buitenaardse prestatie. “ Max Verstappen heeft zijn concurrenten te kijk gezet. Ondanks de straf en schade aan zijn wagen heeft de drievoudig wereldkampioen zijn achttiende overwinning van het seizoen binnen gesleept, daarmee evenaart hij het record van Sebastian Vettel.” De krant benadrukt daarmee niet alleen Verstappens vaardigheden, maar ook de ijzersterke race-mentaliteit van de Nederlander.

The Guardian: Las Vegas-betaalt zich uit met Verstappen-show

Ook The Guardian was vol lof. De Britse krant zag de GP van Las Vegas als de ultieme beloning na een week vol zorgen. “Het huis wint altijd in Las Vegas en deze keer was het Max Verstappen die de hoofdprijs mee naar huis nam, al was het een zwaarbevochten overwinning. De show die hij gaf, was precies wat Formule 1 nodig had.” Gevechten met George Russell en het Ferrari-duo zorgden voor het nodige vuurwerk op de baan.



La Gazzetta dello Sport: Verstappen en de ‘onteigenlijke’ straf voor Sainz

La Gazzetta dello Sport is diep onder de indruk van Max zijn vasthoudendheid en prestaties, zelfs met een gehavende voorvleugel. Ze benadrukken echter ook het ongelukkige incident met Carlos Sainz, die een straf kreeg wegens iets wat buiten zijn invloed lag. “De Nederlander won ondanks een straf en een kapotte voorvleugel. Een donkere schaduw bleef echter achter na de onterechte straf voor Sainz.”

Marca: De felle strijd om P2 tussen Ferrari en Mercedes

Bij het Spaanse Marca worden behalve Verstappens prestaties, vooral licht geworpen op de hevige strijd om de tweede plaats in het constructeurskampioenschap, waarbij de gridstraf voor Sainz een onderdeel was van een grotere tweekamp tussen Ferrari en Mercedes. “Beide teams vechten om een voorsprong die niet alleen om eer gaat, maar ook om financiële en strategische voordelen voor volgend jaar,” aldus de Spaanse sportkrant.

In het kort

Max Verstappen schitterde in Las Vegas tot grote bewondering van de internationale media. Ondanks uitdagingen zoals een gridstraf en een beschadigde auto, wist hij de overwinning te behalen en evenaarde daarmee het record van Vettel. Tegelijkertijd blijft de strijd om de tweede plaats in het constructeurskampioenschap tussen Mercedes en Ferrari een belangrijk subplot – waarbij elk punt en elk besluit potentieel miljoenen euro’s waard is.