Red Bull Content Pool

Doornbos: “Max, kies voor Mercedes in ’25, Ford haalt het niet”


Met oog op de toekomstige veranderingen in de Formule 1, waaronder nieuwe technische reglementen vanaf 2026, meent voormalig Formule 1-coureur Robert Doornbos dat Max Verstappen beter zou kunnen overstappen van Red Bull Racing naar Mercedes. Dit advies deelt Doornbos met nadruk, vooral gezien de op handen zijnde samenwerking tussen Red Bull en Ford die vanaf dat jaar van start gaat.

Overgang naar Ford gezien als risico

Vanaf het seizoen 2026 zal Red Bull Racing beginnen met het gebruiken van powerunits die in samenwerking met Ford zijn ontwikkeld. Doornbos, voormalig Red Bull-coureur, uit echter zijn bedenkingen over deze switch. Volgens hem lijkt Ford op het moment niet in staat om competitieve motoren te leveren die nodig zijn voor de top van de Formule 1. “Ford gaat het niet waarmaken”, zei Doornbos tijdens een uitzending van Ziggo Sport, “Zoals het er nu naar uitziet, hebben ze niet genoeg vermogen.”



Advies van Doornbos: overstappen naar een fabrikantsteam Mercedes

Doornbos raadt Verstappen aan om zijn toekomst te heroverwegen en mogelijk de overstap te maken naar Mercedes. Hij legt uit dat fabrikantsteams, zoals Mercedes, het voordeel hebben dat ze niet beperkt zijn door budgetten als het aankomt op de ontwikkeling van modellen en motoren. “Zij hebben als fabrikant een streepje voor ten opzichte van een privateer. Met Ford wordt het top, nee dat weet je niet”, aldus Doornbos.

Contractuele mogelijkheden voor Verstappen

Ondanks dat Verstappen bij Red Bull een contract heeft tot eind 2028, bevat dit contract verschillende exit-clausules. Toto Wolff, teambaas van Mercedes, heeft reeds interesse getoond om Verstappen zo snel mogelijk aan boord te halen, idealiter zelfs komende winter. Echter, hiervoor moet er waarschijnlijk eerst sprake zijn van significante interne onrust binnen het team van Red Bull die tot een afsplitsing zou kunnen leiden.