Ferrari-coureur Charles Leclerc baalt van achterstand op Red Bull-team van Max Verstappen


De kwalificatie voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië heeft een tweede tijd opgeleverd voor Charles Leclerc, maar de Ferrari-coureur is niet tevreden. Het Red Bull-team van Max Verstappen heeft namelijk een flinke voorsprong op Ferrari laten zien, wat Leclerc erg dwarszit.

Doel is duidelijk

Leclerc geeft aan dat Red Bull het doel van Ferrari is, maar dat ze er ver voor zitten. Hij was op zich tevreden over zijn eigen prestatie, maar ziet dat er nog veel werk te doen is voor Ferrari. Het duurde ook lang voordat Ferrari op snelheid kwam in Jeddah en het team worstelt simpelweg met de auto.



Leclerc klaagt dat hij niet eens één ding kan aanwijzen, omdat ze gewoon langzaam zijn en grip tekortkomen. Gelukkig is het tempo in de race waarschijnlijk wel sterker en zijn ze iets beter dan hij had verwacht.

Gridstraf

De gridstraf voor Leclerc betekent dat hij vanaf de twaalfde plaats moet starten, drie plaatsen voor Verstappen. Hij hoopt op een snelle opmars, maar verwacht dat die stokt zodra hij bij de snellere auto’s aankomt. Het middenveld zit namelijk dicht bij elkaar en als je in een DRS-trein belandt, ben je gezien. Leclerc wil natuurlijk zo snel mogelijk naar voren, maar het is afwachten hoe makkelijk inhalen zal zijn.

De Aston Martins en de Mercedessen zijn sneller dan Ferrari, maar Leclerc denkt wel met hen te kunnen knokken. Carlos Sainz is een kanshebber voor het podium en Mercedes is vergelijkbaar of iets minder snel dan Ferrari. Het zijn vooral de Red Bulls waar hij zich zorgen om maakt.

De Grand Prix van Saoedi-Arabië begint zondag om 18.00 uur (Nederlandse tijd).