Ferrari

Ferrari kondigt HP aan als titelsponsor vanaf Miami Grand Prix


Ferrari heeft officieel aangekondigd dat het Amerikaanse technologiebedrijf HP de nieuwe titelsponsor van het Formule 1-team zal worden. Deze samenwerking zal voortaan door het leven gaan als Scuderia Ferrari HP. Deze belangrijke aankondiging markeert een nieuw hoofdstuk in de rijke geschiedenis van deze gerenommeerde renstal.

Details van de samenwerking

Het contract tussen beide partijen is aangegaan voor meerdere jaren. Vanaf de komende Grand Prix in Miami zal het logo van HP prominent zichtbaar zijn op de livery van Ferrari’s F1-auto’s, alsook op de teamkleding en overalls van het personeel. Bovendien strekt deze samenwerking zich ook uit tot Ferrari’s academische en esports programma’s, waarbij HP een integrale rol zal spelen in het ondersteunen met technologie en diensten.

Technologische ondersteuning en een visie op duurzaamheid

Benedetto Vigna, CEO van Ferrari, liet in een verklaring weten verheugd te zijn over deze samenwerking: “Onze oprichter droeg ons de onstilbare drang naar vooruitgang over. Hieruit putten wij ons streven naar innovatie, zowel op de weg als op het circuit, en onze toewijding aan een duurzame toekomst.” Vigna benadrukte ook de gedeelde waarden tussen Ferrari en HP, die volgens hem de basis vormen voor een ideale partnerschap.



Enrique Lores, CEO van HP, voegde hieraan toe: “Met technologie, prestatie en uitzonderlijk vakmanschap aan de kern, is de samenwerking tussen HP en Ferrari een natuurlijke match. Beide merken zijn gestoeld op rijke historie die de tijd heeft doorstaan.” Lores benadrukte ook hoe deze unieke samenwerking de kans biedt om nieuwe doelgroepen te bereiken en gezamenlijke groei te stimuleren.

Een bijzondere toevoeging aan de Miami Grand Prix

Naast de bekendmaking van de sponsorovereenkomst, onthulde Ferrari dat ze een eenmalige livery-verandering zullen doorvoeren tijdens de Grand Prix van Miami. Deze verandering is bedoeld om de 70-jarige aanwezigheid van het merk in de Amerikaanse markt te vieren. De SF24 van Charles Leclerc en Carlos Sainz zal voor deze gelegenheid voorzien zijn van twee tinten blauw, genaamd Azzurro La Plata en Azzurro Dino, als eerbetoon aan deze mijlpaal.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *