Formule 1 Grand Prix Saoedi-Arabië: alle aanpassingen op een rij

Het Jeddah circuit van Saoedi-Arabië heeft op meerdere plekken wijzigingen ondergaan om de ervaring van de coureurs te verbeteren tijdens de Formule 1 Grand Prix van dit jaar. Het circuit met 27 bochten voor de kust van de Rode Zee organiseert al voor de derde keer een Formule 1 Grand Prix en heeft voor deze editie enkele aanpassingen doorgevoerd.Het Jeddah Corniche Circuit is voor het jaar 2023 op tal van punten aangepast ‘om het racen soepeler, veiliger en nog spannender te maken’. De veranderingen zijn doorgevoerd na klachten van coureurs over de hoge snelheid op het circuit in combinatie met het slechte zicht.

De aanpassingen zijn vorig jaar uitgevoerd in samenwerking met circuitbouwer Tilke GmBH na overleg met de FIA, F1 en coureurs. Hieronder vindt u de belangrijkste aanpassingen.

Verbeterde zichtbaarheid en afschrikmiddelen voor het nemen van bochten

De belangrijkste veranderingen zijn verbeteringen aan het zicht van de coureurs op specifieke delen van het circuit. Zo zijn de muren bij bochten 14 en 20 respectievelijk 7,5 meter en 5 meter naar achteren geplaatst, terwijl de muren bij bochten 8 en 10 zijn aangepast voor een betere zichtbaarheid.


F1Head App Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws. Of klik hier voor meer informatie over de F1Head app.

Om de toename in snelheid tegen te gaan die mogelijk gepaard gaat met het verbeteren van het zicht, zijn in de bochten 3, 14, 19, 20 en 21 ‘Rumble Lines’ toegevoegd die auto’s afremmen. In de bochten 4, 8, 10, 11, 17 en 23 zijn aflopende kerbstones aangebracht die als afschrikmiddelen werken.

De laatste grote verandering vinden we terug bij de chicane, bochten 22 en 23. Hier is een nieuw profiel aangebracht om de snelheid met 50 km/u te verminderen. Er zullen ook wijzigingen aan de DRS-zone worden aangebracht door de aanpassing van de detectie- en activatiezones. Deze zullen naar verwachting in aanloop naar het weekend door de FIA worden bevestigd.

Al deze aanpassingen zijn gemaakt om het racen soepeler, veiliger en nog spannender te maken voor de coureurs en fans. De Formule 1 Grand Prix van Saoedi-Arabië belooft een spannende en uitdagende race te worden op het Jeddah Corniche Circuit.

Casino Scout Nederland
F1Head