Formule 1 in 2023: geen vervanger voor Chinese Grand Prix

De Formule 1-kalender voor 2023 is eindelijk bekendgemaakt en de fans kunnen zich opmaken voor een indrukwekkend seizoen met 23 races. Oorspronkelijk zouden er 24 races zijn, maar de Chinese Grand Prix, die al sinds 2019 ontbreekt op de kalender, is definitief geschrapt.

Organisatie op zoek naar vervanger Chinese GP

De organisatie van de Formule 1 had aanvankelijk aangekondigd op zoek te gaan naar een vervanger voor de Chinese Grand Prix, maar uiteindelijk is besloten om de kalender zoals hij is vast te houden en geen vervanger te zoeken. Hierdoor blijft de kalender van 2023 onveranderd met 23 races.


F1Head Twitter Volg je F1Head al op Twitter? Volg ons nu en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

Het seizoen zal beginnen op 5 maart 2023 in Bahrein en zal eindigen op 26 november 2023 in Abu Dhabi. De Chinese Grand Prix zou oorspronkelijk op 16 april 2023 gehouden worden. Deze race zou de vierde Grand Prix van het seizoen zijn geweest.

Hoogtepunten kalender

Een aantal hoogtepunten uit de kalender zijn onder andere de Monaco Grand Prix, de Britse Grand Prix en de Nederlandse Grand Prix. De Monaco Grand Prix is altijd een van de meest prestigieuze races van het seizoen en de Britse Grand Prix is een must voor alle fans van de Formule 1. De Nederlandse Grand Prix is een welkome toevoeging aan de kalender, aangezien dit de eerste keer is sinds 1985 dat er weer een Grand Prix in Nederland gehouden zal worden.


F1Head App Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws. Of klik hier voor meer informatie over de F1Head app.

Het zal zeker een spannend seizoen worden met veel concurrentie tussen de teams en coureurs. Fans kunnen zich verheugen op een reeks van indrukwekkende races met veel actie en spanning. Bekijk de complete Formule 1 kalender hier.

Casino Scout Nederland
F1Head