Formula One - Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team, 2023 Spanish GP. Lewis Hamilton

Hamilton en Mercedes naderen afronding van contractonderhandelingen voor 2024


De zevenvoudig Formule 1-wereldkampioen Lewis Hamilton is dichtbij een nieuwe deal met zijn huidige team Mercedes. De geruchtenmolen van de Formule 1 was de afgelopen weken in volle gang, met speculaties over een mogelijke overstap van Hamilton naar Ferrari voor het seizoen 2024. Hamilton heeft echter deze geruchten ontkend en bevestigd dat de onderhandelingen met Mercedes bijna afgerond zijn.

Contractgesprekken in de eindfase

Hamilton, wiens huidige contract met Mercedes aan het einde van dit seizoen afloopt, heeft bevestigd dat de onderhandelingen in een vergevorderd stadium zijn en dat er geen contact is geweest met Ferrari. “Natuurlijk is er altijd speculatie tijdens contractonderhandelingen”, zei Hamilton. “Maar uiteindelijk, tenzij je het van mij hoort, is dat wat het is. Mijn team voert op de achtergrond gesprekken met het team. We zijn bijna klaar.”

Geen contact met Ferrari

Ondanks recente berichten die Hamilton aan Ferrari linkten, met een potentieel contract ter waarde van bijna 50 miljoen dollar per seizoen, heeft zowel Hamilton als de teambaas van Ferrari, Frederic Vasseur, ontkend dat er enige gesprekken zijn geweest. “We hebben geen aanbod gestuurd naar Lewis Hamilton. We hebben het niet gedaan. We hebben geen gesprekken gehad”, zei Vasseur.



Focus op de toekomst met Mercedes

Hamilton heeft altijd volgehouden dat hij zich alleen concentreert op zijn toekomst bij Mercedes. Eerder dit jaar in Australië zei hij dat hij wilde dat zijn relatie met Mercedes verder ging dan zijn F1-carrière en tot zijn “laatste dagen” zou duren, vergelijkbaar met de race-icoon uit de jaren 1950, Stirling Moss.

In het kort

Dus voor nu lijkt het erop dat we Hamilton nog een tijdje in het zilver van Mercedes zullen zien. Hoewel de Formule 1 altijd vol speculaties en roddels zal zijn, lijkt het erop dat de wereldkampioen, voorlopig tenminste, nergens heen gaat. Laten we afwachten wat de toekomst brengt voor deze legendarische coureur.