Mark Thompson/Getty Images // Getty Images / Red Bull Content Pool

Max Verstappen: Balans tussen familie en Formule 1


Max Verstappen, bekend om zijn scherpe focus op het circuit en zijn indrukwekkende prestaties in de Formule 1, toont een andere kant van zichzelf als het om zijn privéleven gaat. Samen met zijn vriendin Kelly Piquet en haar dochter Penelope Kvyat vormt hij een hecht gezin, iets wat hem naast de sportief uitdagende wereld van de autosport ook menselijk maakt.

Max Verstappen en gezinsleven

Het leven als topcoureur is hectisch, maar voor Verstappen is het belangrijk om een balans te vinden tussen de adrenaline van de races en de rust thuis. “Als ik thuis ben, probeer ik het zo goed mogelijk te combineren. Door samen leuke dingen te doen, of met familie en vrienden. Een avondje of weekendje weg, dat soort dingen,” licht Verstappen zijn aanpak toe. De relatie met zijn vriendin laat zien dat zij degene is die begrip heeft voor de druk en de verplichtingen die bij zijn carrière komen kijken.

Passie voor racen, ook thuis in de simulator

De passie voor snelheid stopt niet bij de finishlijn; ook thuis achter de simulator voelt Verstappen zich op zijn plek. Zijn deelname aan online races en het bezit van een eigen e-sports team onderstrepen de liefde voor de digitale zijde van de autosport. Zoals hij aangaf in een interview met TIME: “Ik kijk naar andere sporten, maar er is verder niet zo veel waar ik écht gepassioneerd over ben.” Het is dan ook geen verrassing dat zelfs Kelly hem soms moet herinneren dat er naast het racen ook genoeg andere dingen te beleven zijn buiten de muren van hun huis.



De rol van Penelope

Penelope Kvyat, de dochter van Verstappens vriendin uit een vorige relatie met Daniil Kvyat, is regelmatig aan zijn zijde te zien, ook tijdens zijn sessies in de simulator. Verstappen benadert zijn rol in haar leven met respect en zorg: “Ik ben niet de vader, dat is het doel niet. Het is erg belangrijk dat ze een goede relatie met haar eigen vader heeft en dat is zo.” Hij benadrukt de goede verstandhouding die ze hebben en omschrijft zijn band met haar liefdevol.

Buiten de spotlights

Het leven van een Formule 1-coureur speelt zich grotendeels af in de spotlights, maar Verstappen weet daarnaast een privéleven te onderhouden dat hem dierbaar is. In de hectiek van het racen bieden Kelly en Penelope hem een vorm van stabiliteit en warmte.

In het kort

Het leven als een topcoureur in de Formule 1 vraagt om toewijding en een hoge mate van concentratie, maar Max Verstappen toont aan dat er veel meer achter de helm en raceoverall schuilgaat. Thuis, weg van het circuit, is hij een toegewijde partner en een ondersteunende figuur in het leven van Penelope Kvyat, waarmee hij bewijst dat er altijd ruimte is voor liefde en familie, zelfs in de snelle wereld van de Formule 1.