Red Bull Content Pool

Max Verstappen reageert op geruchten motorachterstand Ford


Max Verstappen heeft onlangs zijn visie gedeeld omtrent de berichten dat Red Bull Racing’s motorproject voor 2026 aanzienlijk achter zou lopen op concurrenten zoals Mercedes en Ferrari. De discussie rondom de toekomst van het motorproject heeft veel aandacht getrokken, maar Verstappen lijkt onverstoord door de speculaties.

De familie achter Red Bull Racing

Verstappen omschreef het team van Red Bull Racing als zijn tweede familie. Ondanks de suggestie van mogelijke onenigheden binnen het team in Saoedi-Arabië, benadrukte hij later in Melbourne dat dergelijke situaties binnen families voorkomen en vaak opgelost worden, wat zijn vertrouwen in het team bevestigt. Dit standpunt ondersteunde zijn beslissing om bij het team te blijven en leek een vertrek van de tafel te vegen.

Achterstand motorproject?

Daarnaast gaf Verstappen aan dat er geen reden is voor paniek over de gerapporteerde achterstand van het Red Bull Powertrains op het gebied van motorontwikkeling. Hij benadrukte dat niet elk gerucht geloofd moet worden en uitte zijn vertrouwen in het team en de directe communicatie die hij heeft met teambaas Christian Horner.Een uitdaging tegen de gevestigde orde

Verstappen erkende dat het een uitdagende opgave zal zijn om fabrikanten als Mercedes en Ferrari, met hun lange historie van motorontwikkeling, te overtreffen. Maar hij gaf aan dat er binnen het team veel goede mensen werken aan het project en dat er een positieve houding heerst ten opzichte van de toekomst.

Blijvende loyaliteit en toekomstperspectief

Ondanks de aanhoudende speculaties en onrust binnen het team, inclusief onderzoeken naar het gedrag van teamleden en de toekomstige rol van sleutelfiguren als Adrian Newey, blijft Verstappen zijn loyaliteit aan Red Bull Racing benadrukken.