Nieuwe generatie Formule E-auto’s veroorzaakt veiligheidszorgen

De Formule E heeft de afgelopen weken veel aandacht gekregen vanwege veiligheidszorgen rondom de nieuwe generatie auto’s, de Gen3-wagens. Deze zorgen kwamen naar voren tijdens de wintertest in Valencia, waar diverse coureurs crashten door problemen met het remsysteem.

Het nieuwe remsysteem, waarbij de traditionele remschijven werden vervangen door motorunits, bleek problemen te veroorzaken waardoor de achterremmen niet functioneerden. Dit resulteerde in meerdere crashes tijdens de test.


F1Head Twitter Volg je F1Head al op Twitter? Volg ons nu en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

Mahindra-coureur Oliver Rowland en Rene Rast van het Neom McLaren Formula E-team vertrouwen op FIA voor oplossing

Mahindra-coureur Oliver Rowland, die zelf te maken had met een crash tijdens de test, wil niet spreken van een echt probleem. “Ik denk dat we door de problemen die de crashes tijdens het testen veroorzaakten, dingen op hun plaats konden zetten zodat ze niet meer gebeuren,” zegt hij. Wel erkent hij dat het een zorg is, vooral op een circuit waar de muren wat dichterbij staan.

Ook Rene Rast, coureur bij het nieuwe Neom McLaren Formula E-team, heeft weinig problemen ervaren. “Ik denk dat de organisatoren en de FIA er echt mee bezig zijn om de situatie te verbeteren,” zegt hij. Hij geeft aan dat er veranderingen zijn aangebracht aan het circuit om het veiliger te maken, zoals extra uitloopstroken en een extra chicane. Mogelijk wordt er bij de volgende race een oplossing geïntroduceerd voor het remsysteem.


F1Head App Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws. Of klik hier voor meer informatie over de F1Head app.

De coureurs hebben vertrouwen in de FIA dat er maatregelen genomen zullen worden om de situatie te verbeteren en zorgen voor een veilige race. “We duimen dat we het weekend doorkomen zonder ernstige ongelukken,” zegt Rowland.

Casino Scout Nederland
F1Head