De Grand Prix van China staat voor de deur en Max Verstappen staat klaar om zijn vierde race van het seizoen aan te vangen. Het Shanghai International Circuit zal echter voor velen een nieuwe uitdaging zijn, gezien de Formule 1 er voor het eerst in vijf jaar terugkeert.
Verstappens terughoudendheid over Red Bulls snelheid
Hoewel Max Verstappen uitkijkt naar de race, is hij voorzichtig met uitspraken over de snelheid van zijn Red Bull op dit circuit’ “Het is op dit moment nog vrij onbekend”, vertelt Verstappen. “We hebben hier nog niet gereden met deze nieuwe auto’s, en met maar één vrije training is alles nog een vraagteken.”
Verstappen erkent dat het sprintweekend, dat dit jaar nieuw leven is ingeblazen, zowel kansen als uitdagingen met zich meebrengt. “Ik denk dat het Sprint-weekend altijd wat vraagtekens en een beetje meer chaos met zich meebrengt, wat op een bepaalde manier goed is voor de Formule 1”, legt hij uit.
Aanpassingen aan de sprint en parc fermé regels
Het sprintformat heeft enkele wijzigingen ondergaan, waaronder aanpassingen aan de parc fermé regels, die het voor teams mogelijk maken om tussen sessies door aanpassingen te doen aan de auto. “Het is nu logischer”, vertelt Verstappen. “Voorheen zat je het hele weekend vast aan een bepaalde set-up. Nu hebben we tenminste meer tijd om de afstelling perfect te maken.”
Voorverkenning van het circuit
Shanghai International Circuit staat bekend om zijn unieke lay-out met lastige bochten en lange rechte stukken. “Het is een geweldig circuit en het biedt veel mogelijkheden om in te halen. Ik heb altijd graag op dit circuit gereden”, zegt de Nederlander.
Concurrentie blijft een factor
Ondanks het onbekende element blijven de marges met de concurrentie klein, een aspect dat niet veronachtzaamd kan worden volgens Verstappen. “Ik snap dat de sprintweekends goed zijn voor de Formule 1, maar het gat met de rest is kleiner dan vorig jaar dus we moeten echt ons best blijven doen.”
Vooruitblik op de race
Of het Verstappen en Red Bull zal lukken om deze uitdaging te boven te komen, blijft de vraag. De Nederlander blijft echter positief: “We zullen zien. Er zijn nog heel veel onzekerheden, maar dat maakt het ook interessant.”