Ryan Pierse/Getty Images // Getty Images / Red Bull Content Pool

Red Bull brengt grote updates mee naar Hongaarse GP


Na een tot nu toe sensationeel seizoen vol indrukwekkende prestaties, is het Oostenrijkse team klaar om hun dominantie naar een hoger niveau te tillen met belangrijke upgrades voor de Grand Prix van Hongarije. De Nederlandse coureur en huidige leider in het wereldkampioenschap, Max Verstappen, zal in de komende race zijn entree maken in een aanzienlijk verbeterde RB19. Verwacht wordt dat de voorgenomen upgrades zijn bolide met maar liefst twee tienden per ronde zullen versnellen.

Uiterlijke veranderingen en voortdurende innovatie

De meest in het oog springende veranderingen zullen aan de bodywork en de sidepods van de auto zijn. Dit betekent dat de RB19 er aanzienlijk anders uit zal zien dan de bolide waarmee Red Bull Racing het huidige seizoen domineert. Het team blijft echter niet op hun lauweren rusten, ondanks hun comfortabele voorsprong in het kampioenschap. De nieuwste upgrades, die hun debuut zullen maken op de Hungaroring, zijn ontworpen om de al grote kloof met de concurrentie verder te vergroten. De insiders van het team geven aan dat de aangepaste RB19 niet alleen sneller zal zijn, maar er ook beter uit zal zien, wat zeker een extra dimensie aan de komende race zal toevoegen.



Voortdurende inspanningen en toekomstige ambities

Verstappen zelf heeft al zijn enthousiasme over de aankomende upgrades uitgesproken. “Het belangrijkste voor ons is dat we elk weekend bovenaan staan, maar dat betekent niet dat we stoppen met streven naar verbetering”, zei de jonge Nederlander. “We werken constant aan verbetering op alle vlakken – van drag, bochten met lage, gemiddelde en hoge snelheid, tot DRS, bandenslijtage… We blijven leren en innoveren.” Red Bull heeft verder aangegeven dat ze na de zomerstop de ontwikkeling van de RB19 zullen voortzetten, in een poging om zowel de dominantie van dit seizoen te behouden als waardevolle lessen te trekken voor de auto van 2024, gezien de stabiliteit in de reglementen.

In het kort

De Formule 1 van 2023 blijft een fascinerend spektakel, met een vastberaden en onverzettelijk Red Bull-team dat niet terugdeinst voor de uitdaging om de kampioenschappen te winnen. De aanstaande Hongaarse Grand Prix zal ongetwijfeld alle ogen op zich gericht hebben, aangezien het de eerste keer zal zijn dat de nieuwste upgrades van de Oostenrijkse renstal hun debuut maken.