Red Bull Racing scherpt RB20 aan voor nieuwe seizoen


Red Bull logo Red Bull Racing is niet vies van een stevige uitdaging en dat blijkt opnieuw wanneer we de laatste berichten rond de Oostenrijkse Formule 1-renstal mogen geloven. Want hoewel ze dit seizoen bijna onklopbaar zijn in de koningsklasse van de autosport, lijkt stilzitten geen optie voor het energiedrankjesbedrijf. De RB19, die de tegenstand dit seizoen vaak het nakijken gaf, krijgt met de RB20 naar verwachting een flinke broer die nog meer imponeert op de circuits.
Photo by Rudy Carezzevoli/Getty Images // Getty Images / Red Bull Content Pool

Aanpassingen onvermijdelijk

Wat goed is, moet goed blijven, maar in de Formule 1 betekent dit ook continu zoeken naar verbeteringen. Paul Monaghan, de Chief Engineer van Red Bull logo Red Bull, maakt duidelijk dat het team niet op hun lauweren rust. Ondanks de dominante prestaties is de honger naar succes groter dan ooit. “Het zou niet slim zijn om alles bij het oude te laten,” aldus Monaghan in een interview. De concurrentie zit volgens hem niet stil, en dat vraagt om actie. “We moeten onze voorsprong behouden en waar mogelijk uitbouwen, en dat betekent aanpassen en innoveren.”

Nieuwe regels, nieuwe kansen

Ook het reglement staat niet stil binnen de F1. Met veranderende regelgeving is het zaak dat Red Bull logo Red Bull anticiperend te werk gaat. “De regels zijn aangescherpt, maar dat biedt ook kansen om ons te onderscheiden,” geeft Monaghan aan. Hij doelt hiermee op het feit dat de 2024-auto een evolutie zal zijn van de huidige wagen. Door te bouwen op het succesvolle concept hoopt Red Bull logo Red Bull Racing opnieuw de concurrentie voor te kunnen zijn.

Ontwikkeling als sleutel tot succes

Monaghan is zich bewust van het belang van voortdurende ontwikkeling: “Als wij een stap voorwaarts zetten, dan kunnen we verwachten dat onze rivalen twee stappen zetten. Dus we moeten een nog grotere sprong maken”. Het is duidelijk dat Red Bull logo Red Bull Racing niet bang is voor de uitdaging die dit met zich meebrengt. De opgedane kennis en ervaring uit het huidige seizoen zal als fundament dienen voor de ontwikkeling van de RB20.In het kort

Hoewel het team van Red Bull logo Red Bull Racing dit seizoen bijna onaantastbaar lijkt, bereidt het zich voor op veranderingen met de nieuwe RB20. Chief Engineer Paul Monaghan onderstreept het belang van innovatie en voortbouwen op een succesvol concept om de concurrentie voor te blijven. Met aangescherpte regelgeving en een hongerige tegenstand benadrukt Red Bull logo Red Bull het belang van het zetten van een grotere stap voorwaarts. De finale beoordeling van dit alles zal plaatsvinden op het circuit in Bahrein, wanneer de RB20 zijn debuut zal maken. Fans en tegenstanders zullen met spanning afwachten of Red Bull logo Red Bull opnieuw de maatstaf kan zetten in de Formule 1.