Ricciardo biedt excuses aan voor aanval op F1 social media-afdeling

Daniel Ricciardo, Formule 1-coureur voor de McLaren-renstal, heeft zijn excuses aangeboden voor zijn ‘aanval’ op de social media-afdeling van de Formule 1. Onlangs noemde de doorgaans goedlachse Australische coureur de afdeling ‘een stelletje idioten’. In de ogen van de Australiër dramatiseerde zij de sport en focuste ze te veel op heftige crashes en niet-bestaande roddels en drama. 

“Ik had mijn woorden beter moeten kiezen”

Ricciardo lijkt nu terug te komen op zijn harde bewoordingen. “Ik had mijn woorden beter moeten kiezen en ik ben te agressief van leer getrokken,” zo vertelt de McLaren-coureur. “Ook al ben ik van mening dat die uitspraak misschien uit zijn verband wordt getrokken, had ik kunnen weten dat de media dit eruit zouden pikken. Daar had ik beter mee om moeten gaan. Als ik die quote terug zou kunnen nemen, zou ik dat zeker doen,” aldus Ricciardo. 

Voer voor ramptoeristen

Ondanks dat Ricciardo terugkomt op zijn woorden is hij nog steeds van mening dat de social media-afdeling te veel de nadruk legt op negatieve verhalen. “Als we dat buiten beschouwing blijft, denk ik dat er vorig jaar mooiere verhalen te delen waren dan crashes. Er waren veel verschillende podiumklanten, er waren veel opwindende races, het was een prachtig jaar voor de Formule 1. Het was alles behalve een saai seizoen.”

De McLaren-coureur gelooft dat er genoeg positieve verhalen zijn waar de marketingafdeling van de Formule 1 zich op kan focussen. “Dan zouden ze meer ruimte moeten geven voor de individuele prestaties die eruit schieten en spectaculaire inhaalacties, vind ik. In mijn ogen zou de Formule 1 dat beter kunnen doen, we zijn beter dan slechts voer voor ramptoeristen opdoenen. Ik snap dat de dramatiek van een crash veel reacties oproept, maar de nadruk zou wat mij betreft op de hoogtepunten moeten liggen.