Ricciardo hoopt dat Renault middenveld aanvoert


De Australiër Daniel Ricciardo verwacht dat het aankomende seizoen een spannende zal worden. De Renault-coureur denkt dat het middenveld, net zoals afgelopen jaar, weer dicht op elkaar zal zitten en dat de kleinste details het verschil kunnen maken. Zelf hoopt hij in ieder geval met Renault in Oostenrijk goed voor de dag te komen. 

Best of the rest

“The best of the rest”: het is de officieuze geuzentitel voor het team dat als vierde eindigt in het klassement, achter de drie topteams. De Franse formatie hoopte in 2019 aansluiting te kunnen vinden met de topteams, maar in plaats daarvan eindigde ze vijfde in het constructeurskampioenschap, achter McLaren. Aankomend seizoen wilt Renault echter een nieuwe poging wagen om “the best of the rest” te worden, maar Ricciardo weet dat het erom gaat spannen. 

“Drie teams binnen een tiende van een seconde”

De data uit de wintertests laten zien dat de teams uit het middenveld erg aan elkaar gewaagd zijn. Volgens Ricciardo is het verschillen tussen sommige teams niet groter dan een tiende seconde. “Alles wat we hebben zijn de gegevens van februari”, zo legt hij uit tegen F1 Nation. “We hebben die cijfer indertijd geanalyseerd en geprobeerd uit te zoeken waar iedereen een beetje staat. Het enige wat ik kan zeggen is dat het heel moeilijk te zien was of wij nu wel of niet de voorste auto van het middenveld hebben. Het zag er naar uit dat er zeker drie teams binnen een tiende van een seconde zitten.”

GP’s van Oostenrijk

De eerste twee Grands Prix van dit jaar, beide verreden in Oostenrijk, zullen meer duidelijkheid moeten scheppen. Als Renault daar goede punten scoort, kan dit een voorbode zijn voor het verloop van de rest van het seizoen, zo denkt ook Ricciardo. “Oostenrijk was vorig jaar misschien wel ons slechtste weekend van het hele jaar. Dus als we daar het middenveld aanvoeren, dan denk ik dat er we voor de rest van het seizoen goed voor staan. Maar dat is moeilijk te voorspellen”.