Photo by Rudy Carezzevoli/Getty Images // Getty Images / Red Bull Content Pool

Sebastian Vettel’s groene pitstop: Insectenhotels op Suzuka-circuit

Viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel keerde dit weekend terug naar de F1-paddock, maar niet om te racen. Nee, de Duitser was te gast bij de Grand Prix van Japan om aandacht te vragen voor het belang van biodiversiteit met zijn initiatief ‘Buzzin’ Corner: Racing for Biodiversity’.De comeback in Suzuka

Het iconische Suzuka-circuit in Japan is een speciale plek voor raceliefhebbers, en nog meer voor Sebastian Vettel, die hier eerder hoogte- en dieptepunten uit zijn carrière beleefde. Maar dit weekend heeft de bocht een ander soort aantrekkingskracht, en wel eentje met een ecologische boodschap. Vettel liet de kerbstones in bocht twee geel-zwart verven. Maar dat is niet alles; de binnenkant van deze beroemde bocht huisvest nu elf nieuwe insectenhotels.

Kerbstones met een kleurrijk doel

Het idee achter de geel-zwarte kerbstones is eenvoudig maar doeltreffend: ze trekken de aandacht naar het belang van biodiversiteit. Geel en zwart zijn de kleuren van de bij, die symbool staat voor Vettel’s nieuwste ecologische initiatief. De viervoudig wereldkampioen was al bezig met het milieuvriendelijker maken van de Formule 1 tijdens zijn actieve carrière en lijkt deze rol na zijn pensioen nog intensiever te willen vervullen.

Buzzin’ Corner: meer dan een kleurtje

Op Instagram legde Vettel zijn keuze voor de bij uit: “De bij is geel en zwart. Het is de perfecte ambassadeur voor dit project. We gebruiken de bij als ambassadeur om de krachtige boodschap over het belang van biodiversiteit te benadrukken.” Elk F1-team kreeg de kans om een eigen insectenhotel te beschilderen en in te richten, een activiteit waar alle coureurs enthousiast aan deelnamen.

Een breder perspectief

Sinds Vettel de Formule 1 aan het eind van 2022 verliet, heeft hij meer tijd besteed aan milieuactivisme. Hij maakte duidelijk dat klimaatverandering een van de redenen was voor zijn vertrek. “Het is niet de hoofdoorzaak, maar het speelde zeker een rol,” zei de Duitser eerder. Vettel lijkt zich nu meer te willen focussen op bredere milieukwesties, waaronder biodiversiteit.

In het kort

Sebastian Vettel keert terug naar het Formule 1-circuit, maar dit keer met een missie die verder gaat dan het asfalt. Door middel van kleurrijke kerbstones en insectenhotels in Suzuka, Japan, wil de voormalige coureur aandacht vragen voor biodiversiteit. De bij, met zijn geel-zwarte kleur, is de perfecte ambassadeur voor deze boodschap. En met zijn terugkeer hoopt Vettel niet alleen herinneringen op te halen, maar ook een nieuwe boodschap te verspreiden: dat van de dringende noodzaak om de biodiversiteit op onze planeet te beschermen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sebastian Vettel (@sebastianvettel)


Wolff heeft respect voor sportsmanship Leclerc

Wolff heeft respect voor sportsmanship Leclerc

Mercedes en Ferrari gingen beiden het laatste raceweekend in Abu Dhabi in met de kans om als tweede te eindigen in het constructeurskampioenschap. Uiteindelijk trokken de Zilverpijlen aan het langste…