Verstappen over terugkeer Albon in de Formule 1: “hij is een geweldige kerel”


De grid voor 2022 begint steeds meer vorm aan te nemen. Het is inmiddels bekend dat George Russell de overstap maakt naar Mercedes, Bottas gaat rijden voor Alfa Romeo én dat Alexander Albon plaats mag nemen in één van de Williams-bolides, naast Latifi. Max Verstappen kijkt uit naar de toekomstige gevechten met Russell én is enthousiast over de terugkeer van zijn oud-teamgenoot Albon. 

Silly season voorbij? 

Het heeft er alle schijn van dat het ‘transferseizoen’, doorgaans silly season genoemd, voorbij is. De meest opvallende overstap is die van George Russell. De jonge, talentvolle Brit maakt de felbegeerde overstap naar Mercedes. Hier neemt hij plaats naast zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton. 

Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws.

Bottas maakt plaats voor Russell en heeft inmiddels getekend bij Alfa Romeo, waar hij op zijn beurt Kimi Raikkonen vervangt. Het vrijgekomen stoeltje bij Williams zal worden bezet door Alexander Albon. 

Verstappen: “Ik ben blij voor George”

Natuurlijk kwam de silly season tijdens de persconferentie voorafgaand aan de GP van Italië aan bod. Toen Verstappen werd gevraagd naar Russells overstap naar Mercedes, reageerde hij nuchter:

“Ik ben blij voor George, maar ik denk dat dit een vrij logische stap was en ik denk dat iedereen het kon zien aankomen”, zo legt de Nederlander uit.  Het was misschien wel het slechtst bewaarde geheim, dus het was geen schok. Het is normaal. Als het goed met je gaat, je bent een jonge kerel en je zit op één lijn met Mercedes, dan kom je daar terecht. Dus ik ben erg blij voor George dat hij de stoel heeft gekregen en ik weet zeker dat hij het daar goed zal doen.”

“Blij met Alex die terugkomt”

Daarnaast vertelt Verstappen dat hij enthousiast is over de terugkomst van zijn oude teamgenoot, Alexander Albon. “Maar ik ben natuurlijk ook erg blij met Alex [Albon, red.] die terugkomt in de Formule 1. Ik bedoel, hij is mijn teamgenoot geweest, is een geweldige kerel, een harde werker en verdient zeker een plek in de F1 en heeft veel talent. Dus ik ben er ook heel zeker van dat hij sterk terug zal komen en goede resultaten zal laten zien.”


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

F1Head