Jared C. Tilton/Getty Images // Getty Images / Red Bull Content Pool

Verstappen wint in Canada


De Canadese Grand Prix van 2023 bleek een dominante vertoning te zijn voor Max Verstappen. De Nederlandse coureur van Red Bull Racing scoorde zijn zesde overwinning van het seizoen en gaf Red Bull zijn 100e overwinning in de Formule 1. Verstappen leidde de race van start tot finish.

Hulkenberg verrast

Verstappen’s overwinning was niet de enige opmerkelijke gebeurtenis van de race. Nico Hülkenberg, die momenteel voor Haas F1 Team rijdt, verraste de F1-wereld door de tweede startplek te bereiken in de kwalificatie. Helaas kreeg hij een gridstraf van drie plaatsen en moest hij vanaf de vijfde positie starten. Deze prestatie, ondanks de straf, markeert een belangrijk moment in Hülkenberg’s carrière, aangezien hij momenteel het record houdt voor de meeste Formule 1-carrière starts zonder een podiumfinish​.



Ferrari en Russel

Verder in de race hadden de Ferrari’s een sterke race door hun weg naar de top vijf te vinden. Dit werd enigszins geholpen toen George Russell de muur raakte en vroegtijdig de pits in moest met schade. Ondanks een herstelpoging, werd Russell uiteindelijk verteld dat hij de auto moest parkeren vanwege aanzienlijke schade aan de remmen​.

Geweldige prestatie Albon

De enige andere uitvaller naast Russell was Logan Sargeant, de teamgenoot van Alex Albon bij Williams. Albon zelf had een solide race en scoorde met P7 de meeste punten voor Williams sinds Russell’s tweede plaats op de Belgische Grand Prix in 2021​.