ViaPlay blundert opnieuw met geluidsproblemen

Viaplay ontvangt veel kritiek van fans na geluidsproblemen tijdens de eerste vrije training van de Formule 1 in Australië. Commentatoren Allard Kalff en Sebastiaan Bleekemolen klonken als robots en het geluid kraakte. Het onaangename geluid zorgde voor veel frustratie bij fans die vroeg opstonden om de eerste training live te bekijken. Op Twitter uitten ze hun onvrede over de slechte geluidskwaliteit. Gelukkig duurde het probleem slechts vijftien minuten en werd het daarna opgelost.Head of Sports vertrekt

Echter, Viaplay krijgt opnieuw te maken met problemen, omdat Peter Nørrelund, de EVP en Head of Sports van het Zweedse bedrijf, onverwachts vertrekt. Dit veroorzaakt een vacature die het bedrijf zo snel mogelijk moet invullen. Nørrelund was meer dan twintig jaar werkzaam bij Viaplay en heeft een belangrijke rol gespeeld bij het verwerven van uitzendrechten en de ontwikkeling van sportprogramma’s. Het bedrijf heeft zich de laatste jaren uitgebreid naar andere landen en heeft steeds meer exclusieve rechten in handen gekregen dankzij zijn inzet. Er is nog geen opvolger aangekondigd.

Viaplay is sinds 2022 actief in Nederland als streamingdienst voor verschillende sporten, waaronder de Bundesliga, Premier League, darten, handbal en nog veel meer. Het heeft ook de rechten van de Formule 1 in handen. Aan het begin van het seizoen 2022 waren er veel problemen met de geluidskwaliteit en de beeldkwaliteit, waardoor fans klaagden over de slechte service. Het bedrijf heeft sindsdien de kosten van een abonnement verhoogd naar 16 euro per maand en heeft meer dan 1,2 miljoen abonnees.

Uitdaging

Ondanks deze problemen blijft Viaplay zich richten op het aanbieden van sport van wereldklasse. Het bedrijf heeft een sterke operationele structuur en blijft in de voorhoede als het gaat om het aanbieden van exclusieve sportcontent. Het vertrek van Nørrelund zal ongetwijfeld een uitdaging zijn voor Viaplay, maar het bedrijf zal blijven groeien en de verwachtingen van zijn klanten overtreffen.


F1Head App Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws. Of klik hier voor meer informatie over de F1Head app.


Verstappen bedankt voor Indy 500

Verstappen bedankt voor Indy 500

Wereldkampioen Formule 1 Max Verstappen heeft duidelijk gemaakt dat hij geen plannen heeft om de Indy 500 te rijden. Hij voelt zich comfortabel als toeschouwer van dit evenement en heeft…