Photo by Mark Thompson/Getty Images // Getty Images / Red Bull Content Pool

Viaplay en F1 TV Pro kondigen samenwerking aan voor Formule 1-seizoen 2024 in Nederland

Viaplay en Formule 1 hebben bekendgemaakt dat ze een strategische samenwerking zijn aangegaan voor het komende Formule 1-seizoen van 2024. Het streamingplatform, dat reeds de uitzendrechten voor diverse populaire sporten zoals Premier League en PDC Darts bezit, zet hiermee een belangrijke stap in het versterken van zijn positie in Nederland.Wat betekent dit voor de kijker?

Als je al een Viaplay-abonnee bent, is dit goed nieuws. De samenwerking houdt in dat F1 TV Pro zal worden geïntegreerd als onderdeel van het Viaplay-abonnement. Naast de reguliere F1-uitzendingen met Nederlands commentaar krijg je dus toegang tot allerlei extra’s zoals internationaal commentaar, verschillende onboard camera’s, en unieke beelden vanuit de pitlane en paddock. Maar geen zorgen als je alleen interesse hebt in Formule 1; F1 TV Pro blijft ook beschikbaar als losstaand product.

Max Verstappen enthousiast

Max Verstappen, die al een tijdje samenwerkt met Viaplay, toont zich eveneens verheugd over de nieuwe samenwerking tussen de streamingdienst en F1 TV Pro. De Nederlander ziet het als een situatie waar iedereen bij wint: de fans én de betrokken platforms. “Het is goed nieuws dat Viaplay en F1TV Pro gaan samenwerken waardoor de Nederlandse kijkers elk raceweekend van nog meer actie kunnen genieten,” aldus Verstappen.

Extra opties via F1 TV Pro

De mogelijkheid om gebruik te maken van internationaal commentaar en meerdere onboard camera’s is slechts het topje van de ijsberg. F1 TV Pro biedt ook toegang tot radio-communicatie tussen de coureurs en hun teams, evenals uitgebreide archieven van vroegere races en andere speciale programmering. Hiermee wordt het voor de fan nog eenvoudiger om de sport op een diepgaand niveau te volgen.

Groeikansen voor beide partijen

De samenwerking wordt ondersteund door een innovatief zakelijk model dat unieke groeikansen biedt voor zowel Viaplay als F1 TV. Jørgen Madsen Lindemann, CEO van Viaplay, benadrukte dat de samenwerking hun positie in Nederland alleen maar sterker maakt, en sprak zelfs over een “pole-positie voor de toekomst.”

In het kort

De strategische samenwerking tussen Viaplay en F1 TV Pro vanaf het seizoen 2024 biedt Formule 1-fans in Nederland nog meer mogelijkheden om hun favoriete sport te volgen. Viaplay zet hiermee een belangrijke stap in het verstevigen van zijn positie als een leidende sportstreamingdienst in Nederland, terwijl F1 TV Pro een groter publiek kan bereiken. Het betekent meer keuze en flexibiliteit voor de fans, die kunnen genieten van extra functies en diepgaande analyses, bovenop de reguliere race-uitzendingen. Een win-win voor alle betrokkenen.


Wolff heeft respect voor sportsmanship Leclerc

Wolff heeft respect voor sportsmanship Leclerc

Mercedes en Ferrari gingen beiden het laatste raceweekend in Abu Dhabi in met de kans om als tweede te eindigen in het constructeurskampioenschap. Uiteindelijk trokken de Zilverpijlen aan het langste…