Voormalig F1-baas mist Kimi Räikkönen nu al: “Rest is allemaal soort robot”

Na bijna 20 jaar in de Formule 1 houdt het avontuur op voor Kimi Räikkönen. De Fin kan eindelijk genieten van zijn welverdiende pensioen, iets waar hij al lang naar uitkeek. Toch zal de Formule 1 heb gaan missen – zowel de fans als zijn direct collega’s. De voormalig Alfa Romeo-coureur was immers een van de smaakmakers binnen de sport, niet alleen op maar ook naast de racebaan. 

Droog, eerlijk en fel 

Er is in principe geen één woord dat Räikkönen het beste kan omschreven. Zo stond de Fin erom bekend dat hij doorgaans gort- en gortdroog antwoord geef op vragen voor de camera. Tegelijkertijd was hij niet bang om te zeggen waar het op sloeg en was hij regelmatig scheldend over de radio te horen. 

Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws.

Ecclestone

Voormalig Formule 1-baas Bernie Ecclestone kent de Fin goed. De 91-jarige Brit snapt dan ook goed waarom hij zo populair is onder fans en collega’s. “Kimi als persoon is een topgozer”, zo begint hij tegenover Sport1. “Als coureur is hij een racecoureur. Hij is precies wat je wilt: hij rijdt zijn races en besteedt niet zoveel aandacht aan andere mensen. Eigenlijk geeft hij hen zijn mening.” 

Jammer

Ecclestone vindt het daarom jammer dat Räikkönen heeft besloten zijn helm aan de wilgen te hangen. Volgens de Brit zijn er nog maar weinig coureurs zoals Kimi over. “Er zijn vandaag de dag niet veel Kimi’s. Dát is het probleem. Ze zijn allemaal een soort robots geworden.” Hiermee doelt Ecclestone op het feit dat coureurs zich nauwelijks meer echt uitspreken en vooral veel veilige, neutrale antwoorden geven op vragen. “Ze luisteren en doen wat men van ze vraagt. Ze doen niet wat ze zelf denken dat het juiste is om te doen.” sluit de 91-jarige af.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

F1Head