Red Bull Content Pool

Wat verdient Max Verstappen als hij wint?


Max Verstappen heeft een zeer lucratieve carrière bij Red Bull Racing. Zijn successen op de baan zorgen niet alleen voor sportieve, maar ook voor financiële hoogstandjes. Wanneer Verstappen een race of kampioenschap wint, ontvangt hij niet alleen een indrukwekkend salaris, maar ook aanzienlijke bonussen en andere voordelen, die een grote bijdrage leveren aan zijn totale inkomen en vermogen.

Financiële bonussen en contractvoorwaarden

Het contract van Verstappen bij Red Bull Racing omvat behalve een basisloon ook prestatiegerichte bonussen. Voor het seizoen 2023, waarin Verstappen een recordaantal van 19 van de 22 grands prix won, was zijn totale geschatte verdiensten rond de 70 miljoen dollar. Dit bestond uit een basissalaris van 45 miljoen dollar en 25 miljoen dollar aan prestatiebonussen.

Prijzengeld en teambonussen

In de Formula One worden de coureurs zelf niet direct beloond met prijzengeld voor de gewonnen races, maar hun teams ontvangen wel aanzienlijke uitbetalingen gebaseerd op de prestaties in het Constructors Championship. Deze inkomsten worden gebruikt om de operationele kosten van het team te dekken en kunnen ook worden besteed aan bonussen voor de coureurs. Voor het winnen van het Constructors Championship in 2023 ontving Red Bull Racing naar schatting rond de 140 miljoen dollar.

Overige inkomsten en sponsordeals

Naast zijn verdiensten uit contracten met Red Bull heeft Verstappen ook verschillende sponsordeals. Hij is onder andere verbonden aan TAG Heuer, EA Sports en Viaplay, waarmee hij naar schatting een extra 4 miljoen dollar per jaar verdient. Verstappen’s sponsorinkomsten verbeteren dus niet alleen zijn marktwaarde, maar verhogen ook direct zijn jaarlijkse inkomen.



Levensstijl en bezittingen

De prestaties van Verstappen op het circuit hebben ervoor gezorgd dat hij kan genieten van een luxueus leven. Verstappen woont in het rijke district Fontvieille in Monaco en beschikt over een indrukwekkende verzameling auto’s, waaronder modellen van Aston Martin en Ferrari. Ook bezit hij een privéjet, wat wijst op een leven in financiële luxe.

Samenvattend is het duidelijk dat de overwinningen van Max Verstappen – zowel in races als kampioenschappen – hem aanzienlijke financiële beloningen opleveren via bonussen van Red Bull Racing en zijn verscheidene sponsordeals. Hoewel hij geen direct prijzengeld ontvangt voor zijn overwinningen, dragen de prestatiebonussen en teamuitbetalingen aanzienlijk bij aan zijn totale verdiensten, waardoor hij tot de bestbetaalde coureurs in de Formula One behoort.