Red Bull Content Pool

Windsor over Verstappen: “Ook in een andere auto zou hij domineren”


Volgens Peter Windsor had de Formule 1-wereld afgelopen weekend weer het genoegen een typische ‘Verstappen-klassieker’ te aanschouwen tijdens de Grand Prix van Japan. Windsor, die veel ervaring heeft in de Formule 1, benadrukte in een livestream op zijn YouTube-kanaal de unieke talenten van Max Verstappen. Hij gelooft stellig dat Verstappen in elke auto succesvol zou zijn, niet alleen in zijn huidige Red Bull bolide.

Een typisch ‘Verstappen-klassiekertje’

In zijn livestream lichtte Windsor toe hoe Verstappen tijdens de race zijn auto met precisie afstemde en speelde met de exit van de bochten. “Dat doet hij vaak. Dan zet hij de auto netjes recht en speelt niet met de exits. Hij heeft een manier om onderstuur aan te pakken, en behoudt zijn rotatiepunt door behendig met de stuuruitslag en de remdruk te spelen, wat hem toestaat vlot te accelereren. Prachtig om te zien,” verklaarde Windsor.

Probleemoplossend vermogen

Windsor vermelde ook dat Verstappen wel degelijk uitdagingen tegenkomt met de RB20, maar dat hij deze veelal weet te overmeesteren, vaak met hulp van zijn team of door zijn eigen inzicht. “Het is niet zo dat Max nooit problemen heeft, maar hij gaat er zodanig mee om dat het moeilijk te zien is. Andere coureurs zouden in vergelijkbare situaties de auto vaak buiten de baan hebben,” legde Windsor uit. Hij benadrukte verder dat hoewel Verstappen omringd is door roem, hij gefocust blijft op het racen, wat volgens Windsor “fantastisch” is.



Prestaties in alternatieve scenario’s

Over de hypothetische prestaties van Verstappen in andere auto’s zei Windsor: “Als je hem in 2022 in die Mercedes had gezet, had hij Brazilië ook gewonnen.” Hiermee onderstreepte hij de vaardigheden van Verstappen die volgens hem niet enkel afhangen van het type auto waarin hij rijdt. Windsor sprak over een scenario waarin Verstappen in een Ferrari zou rijden, suggererend dat zelfs dan Verstappen minder fouten zou maken dan sommige andere topcoureurs hebben gedaan.