Shutterstock

Zak Brown zet zijn reis met McLaren voort tot 2030


Zak Brown zal tot zeker 2030 de leiding hebben over alle raceactiviteiten van McLaren. Dit nieuws volgt op zijn recente contractverlenging met het gerenommeerde Britse team. Sinds 2018 vervult de 52-jarige Amerikaan de rol van CEO bij McLaren Racing, waar hij niet alleen aan het hoofd staat van het Formule 1-team, maar ook leiding geeft aan de inspanningen van het merk in de IndyCar, Formule E, Extreme E, en de F1 Academy.

Eerbetoon aan een glansrijke geschiedenis

Toen Brown in 2016 bij McLaren kwam, stond het team op een belangrijk keerpunt. In de daaropvolgende jaren zag het team onder zijn leiding de overgang van Honda naar Renault-motoren, voordat het uiteindelijk de krachten bundelde met Mercedes. Met Brown aan het stuur heeft McLaren, een team met een rijke geschiedenis in de autosport die vooral in de jaren tachtig en negentig uitblonk, een veelbelovende weg naar succes ingeslagen. Dankzij strategische keuzes en talentontwikkeling staat Lando Norris nu aan de top als kopman van het team, onder de vakkundige leiding van teambaas Andrea Stella.Brown’s reactie op zijn verlenging

“Ik ben blij dat ik leiding kan blijven geven aan McLaren en onderdeel mag zijn van zo’n historisch team”, aldus Brown. Hij benadrukte het privilege te voelen in het werken met talentvolle mensen binnen de diverse raceseries waarin McLaren actief is. De focus ligt onverminderd op het leveren van topprestaties, een doel dat Brown samen met zijn team nastreeft.

Momentopname van McLaren’s huidige staat

Het McLaren Formule 1-team, met coureurs Norris en Oscar Piastri, bezet momenteel de derde plaats in het teamkampioenschap. In de IndyCar laat coureur Pato O’Ward zien dat McLaren ook daar een kracht om rekening mee te houden is, door al vroeg in het seizoen de tweede plaats te claimen. Bovendien heeft Sam Bird onlangs een overwinning behaald voor McLaren in de Formule E-race in São Paulo.