Red Bull Content Pool

Alles wat je moet weten over de Grand Prix van Japan 2024


De Formule 1-karavaan verplaatst zich dit weekend naar het legendarische circuit van Suzuka voor de Grand Prix van Japan. In tegenstelling tot de race in Australië, waar fans uitzonderlijk vroeg moesten opstaan, zijn de starttijden voor de sessies in Japan enigszins milder voor de Europese kijkers. Het belooft weer een spannend weekend te worden met Max Verstappen die na zijn uitval in Australië op zoek is naar revanche.

Een overzicht van de race

De Grand Prix van Japan staat bekend om zijn uitdagende circuit en heeft vaak een bepalende rol in het kampioenschap. Vorig jaar was het Verstappen die de overwinning opeiste, ondanks zijn teleurstelling in de race daarvoor in Australië waar een probleem met de rechterachterrem roet in het eten gooide. Dit weekend hoopt de Red Bull-coureur weer het hoogste podium te bereiken.

Hoe laat begint de Grand Prix van Japan

De actie op het circuit van Suzuka begint op vrijdag met de eerste vrije training van 4.30 tot 5.30 uur en de tweede vrije training van 8.00 tot 9.00 uur Nederlandse tijd. Zaterdag wordt het programma voortgezet met de derde vrije training van 4.30 tot 5.30 uur en de kwalificatie van 8.00 tot 9.00 uur. De climax van het weekend is op zondag, wanneer de race van start gaat om 7.00 uur en naar verwachting tot ongeveer 9.00 uur zal duren.

DatumTijdEvenement
Vrijdag 5 april04:30GP Japan Vrije Training 1
Vrijdag 5 april08:00GP Japan Vrije Training 2
Zaterdag 6 april04:30GP Japan Vrije Training 3
Zaterdag 6 april08:00GP Japan Kwalificatie
Zondag 7 april07:00GP Japan Race

Bekijk ook onze volledige Formule 1 kalender.Verstappen uit op eerherstel

Na zijn tegenslag in Australië, waar een remprobleem hem vroegtijdig uit de race haalde, is Max Verstappen gebrand op een comeback. Ondanks de uitvalbeurt leidt hij nog steeds het wereldkampioenschap met een nipte voorsprong. Suzuka, waar hij vorig jaar zegevierde, biedt hem een uitstekende kans om zijn voorsprong verder uit te bouwen en zijn rivalen op afstand te houden.

Een kijkje op het circuit van Suzuka

Het circuit van Suzuka, een van de weinige circuits ter wereld met een ‘achtje’-lay-out, is al lang een favoriet onder de coureurs. Het biedt een mix van technische secties, snelle bochten en kansen voor inhaalmanoeuvres. Met zijn rijke geschiedenis en unieke configuratie is Suzuka de perfecte plek voor spannende race-actie. Het circuit heeft in de loop der jaren verschillende wijzigingen ondergaan om zowel de veiligheid te verbeteren als de race-ervaring te verdiepen.

Het weekend belooft intense races, strategische beslissingen op het scherpst van de snede, en wie weet, misschien zelfs verrassingen die het kampioenschap opnieuw door elkaar kunnen schudden. Met zijn sterke performance op Suzuka in het verleden hoopt Verstappen zeker het momentum in zijn voordeel te keren. Fans zullen ongetwijfeld weer vroeg uit de veren moeten, maar voor de actie op het iconische Suzuka is het dat ongetwijfeld waard.