Aston Martin

Aston Martin tekent nieuw contract met Alonso tot en met 2026


Fernando Alonso blijft verbonden aan Aston Martin. Dat heeft het Britse team donderdagavond via sociale media bekendgemaakt. De toekomst van de 42-jarige Alonso was de afgelopen tijd onzeker, maar nu is duidelijk geworden dat hij zijn handtekening heeft gezet onder een meerjarig contract dus tot en met 2026. De toewijding van de voormalige wereldkampioen toont opnieuw zijn vastberadenheid om het team naar succes te leiden.

Vertrouwen in de kracht van Aston Martin

Mike Krack, teambaas van Aston Martin, reageerde vol enthouisasme op het nieuws. “We zijn verheugd Fernando’s langetermijn toekomst bij Aston Martin Aramco te bevestigen,”aldus Krack. “In de afgelopen anderhalf jaar hebben we een hechte werkrelatie opgebouwd. Beiden zijn we vastberaden om van dit project een succes te maken. Fernando kwam als eerste naar ons toe toen hij zijn vaste plan had om door te gaan met racen. Dat toont zijn geloof in ons team, en dat is helemaal wederzijds.”

Krack prijst de toewijding en energie van Alonso. “Hij is gedreven om te presteren, rijdt beter dan ooit, is fysiek in uitstekende conditie en vastberaden om Aston Martin Aramco een naam van betekenis te maken in de wereld van de F1. We kijken uit naar de toekomst met deze meerjarige samenwerking, die doorgaat tot en met 2026. Dat is het jaar waarin we onze samenwerking met Honda starten voor fabrieksmotoren. We kunnen niet wachten om meer fantastische momenten te creëren en verder succes na te jagen.”

Alonsos keuze

“Met groot genoegen kan ik aankondigen dat ik bij Aston Martin blijf.” aldus Fernando Alonso via zijn sociale media. De afgelopen maanden gonsden de geruchten over zijn toekomst in de Formule 1. Er werd gesuggereerd dat Lewis Hamiltons overstap naar Ferrari wellicht een plek voor Alonso bij Aston Martin zou openen. Ook werd er gespeculeerd over een mogelijke overstap van Alonso naar Red Bull. Deze geruchten kunnen nu opzij worden gelegd, daar Alonso zijn toekomst zeker stelt bij Aston Martin.



Alonso en Honda

De verlenging van het contract van Alonso gaat synchroon lopen met Aston Martin’s nieuwe samenwerking met Honda voor de levering van fabrieksmotoren vanaf 2026. In het verleden heeft de relatie tussen Alonso en Honda soms onder hoge spanning gestaan. De opmerking ‘GP2-engine’ van Alonso getuigde indertijd klip en klaar van zijn ongenoegen. Maar die bladzijde lijkt nu definitief omgeslagen te zijn. Met een duidelijke focus op de toekomst kijken zowel Alonso als Aston Martin uit naar hun aanstaande samenwerking met Honda.