Atlantic City onthult plannen voor nieuw Formule 1-circuit op voormalig vliegveld Bader Field

De Formule 1 is bezig met een opmars in de Verenigde Staten van Amerika en het lijkt erop dat er een vierde Grand Prix in het verschiet ligt. Atlantic City heeft namelijk aangekondigd plannen te hebben om een nieuw Formule 1-circuit te bouwen op het voormalige vliegveld Bader Field. Het is de bedoeling dat het circuit aan alle eisen van de koningsklasse zal voldoen en dat de bouw zes tot negen jaar zal duren.Formule 1 bezig aan een opmars in Amerika

Groei Formule 1 in de VS De Formule 1 maakte in 2012 een comeback in de VS met de Grand Prix in Austin, Texas. Sindsdien is de populariteit van de sport in Amerika gegroeid en in 2020 kwam daar de Grand Prix van Miami bij. Dit jaar zal de Formule 1 voor het eerst in meer dan veertig jaar weer door Las Vegas scheuren. Met de plannen voor een nieuw circuit in Atlantic City lijkt de groei van de sport in de VS nog lang niet ten einde.

Vliegveld Bader Field Atlantic City ligt in New Jersey aan de oostkust van Amerika en is, net als Las Vegas, een van de grootste goksteden ter wereld. De gemeenteraad van Atlantic City heeft toestemming gegeven om het voormalige vliegveld Bader Field om te bouwen tot een Formule 1-circuit. De baan zal naar verwachting vier kilometer lang worden en volledig voldoen aan de eisen om een Grand Prix te kunnen organiseren.

Is er wel plek?

Plek op de kalender? Momenteel staan er 23 Grands Prix op de Formule 1-kalender voor dit seizoen, maar er was eigenlijk plek voor 24 races. De Grand Prix van China werd geannuleerd vanwege de coronapandemie. Formule 1-CEO Stefano Domenicali heeft aangegeven dat 24 races het maximale aantal is dat op de kalender past, maar er is wellicht ruimte voor races die elkaar elke paar jaar afwisselen. Naast de interesse vanuit Saoedi-Arabië, China, Zuid-Afrika en Colombia voor een Grand Prix, is het nog onduidelijk of er plek is voor Atlantic City op de kalender.


F1Head App Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws. Of klik hier voor meer informatie over de F1Head app.

Nieuwe impuls voor de regio Het nieuwe Formule 1-circuit zal naar verwachting een enorme impuls geven aan de regio rondom Atlantic City. Naast de economische voordelen die de bouw van het circuit met zich meebrengt, zal het circuit ook zorgen voor veel meer toerisme en naamsbekendheid voor de stad. Het is dus niet alleen een investering in de Formule 1, maar ook in de toekomst van Atlantic City.