Bottas tevreden met P3: “Dit was het maximaal haalbare vandaag”

Valtteri Bottas kende een ijzersterk weekend op het circuit van Monza. De Fin, die volgend seizoen de overstap maakt van Mercedes naar Alfa Romeo, won eenvoudig de sprintrace maar moest vanwege een motorwissel achteraan starten. Tijdens de race knokte hij zich echter op indrukwekkende wijze naar het podium. 

Inhalen lastig op Monza

Tijdens de persconferentie na de race blikt Bottas terug op zijn inhaalmanoeuvres tijdens de race. “Ik heb volgens mij vandaag de meeste posities gewonnen in mijn carrière,” zo begint de Fin. “Het lijkt alsof inhalen makkelijk is hier op Monza, maar dat is niet zo. Als er meerdere auto’s achter rijden is het lastig, dus ik ben blij dat ik een goede auto had vandaag. De strategie was geweldig en zo hebben we onze mogelijkheden optimaal benut.”

Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws.

Dat inhalen op het circuit van Monza lastig was ontdekten ook andere coureurs. Zo lukte het Hamilton tijdens de sprintkwalificatie niet om Norris in te halen, iets waar hij in de race overigens ook zo’n 20 tot 30 rondes voor nodig had. Verder kende de Grand Prix weinig inhaalacties, op de manoeuvres van Bottas na. 

“Mijn banden werden minder”

Na de safety car leek het erop dat Bottas een flinke kans had op de overwinning. “In het begin van mijn stint zag ik beide McLaren’s nog en kwam ik dichterbij.” Toen kwam de Fin Red Bull-coureur tegen, die zijn plek met hand en tand verdedigde. Even leek het erop dat Bottas de Mexicaan had verschalkt, maar Pérez had een betere exit en won zijn plekje direct terug. 

Bottas: “Toen kwam ik echter vast te zitten en probeerde ik alles wat ik kon, maar na een paar rondes werden mijn banden minder en dat was het.” 

Tevreden

Ondanks dat hij dicht bij de overwinning was, is Bottas over het algemeen tevreden over zijn prestaties in de race. “McLaren was het hele weekend ijzersterk. Op het rechte stuk waren ze niet bij te houden. Lewis had hier ook tijdens de sprintkwalificatie mee te maken. Ik ben blij met het resultaat vandaag dus. Dit was het maximale dat we eruit konden halen,” sluit Bottas af. 

F1Head