Contractverlenging Pérez komt steeds dichterbij


Het heeft er alle schijn van dat Sergio Pérez zijn contract zal verlengen bij Red Bull Racing. Of, anders gezegd, dat Red Bull de Mexicaanse coureur een contractverlenging aan zal bieden. Hiermee is de tweejarige zoektocht  van Red Bull naar een vervanger van Daniel Ricciardo eindelijk ten einde gekomen. 

Gasly en Albon stellen teleur

Na Ricciardo’s onverwachte vertrek naar Renault in 2019 moest Red Bull snel een coureur vinden. De Oostenrijkse renstal kwam uiteindelijk uit bij de jonge Fransman Pierre Gasly. Gasly reed in 2018 voor Toro Rosso – het zusterteam van Red Bull – en had hier laten zien dat hij geen gebrek aan talent had. Helaas leek de Fransman niet bestand tegen de druk en verwachtingen bij Red Bull. 

Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws.

Daarom was het na een teleurstellende eerste helft van het 2019-seizoen aan Alexander Albon om te laten zien dat hij uit het juiste hout gesneden was. Gedurende het seizoen liet Albon, in tegenstelling tot Gasly, zien dat hij goede race pace had en zijn hand niet omdraaide voor een gewaagde inhaalmanoeuvre. Jammer genoeg wist het tijdens het seizoen van 2020 niet in de buurt te komen van teamgenoot Max Verstappen en waren de resultaten simpelweg niet goed genoeg.

Pérez komt tot de redding

Ondanks Albons matige prestaties was het voor velen een verrassing toen Red Bull aankondigde Pérez te hadden aangetrokken als vervanger. Red Bull hoopte dat de ervaren Pérez, die halverwege 2019 te horen had gekregen dat hij mocht vertrekken bij Racing Point/Aston Martin, het team aan de wereldtitel kon helpen. 

Tot dusver is dat precies wat de Mexicaan doet. Pérez kan de pace van Verstappen weliswaar niet matchen, maar de ervaren coureur weet wel veel punten in de wacht te slepen. Daarnaast maakt hij het Mercedes regelmatig lastig – iets waarmee ploeggenoot Verstappen maar al te blij mee is. Het hoogtepunt van Perez’s seizoen was zijn overwinning op Baku. 

“Zeer bevredigend”

Helmut Marko, Red Bull-adviseur, is dan ook erg te spreken over de Mexicaanse coureur. We hebben Perez binnengehaald zodat we een tweede sterke man konden hebben”, zo citeert F1-Insider. “Zijn racesnelheid was vanaf het begin zeer bevredigend. Er was nog een beetje een hapering in de kwalificatie, maar dat is ook beter geworden. Hij kan het heel goed vinden met Verstappen.”


F1Head