Red Bull Content Pool

Dit zeggen de internationale media over de zege van Verstappen in Bahrein


De overwinning van Max Verstappen in de Grand Prix van Bahrein heeft veel aandacht gekregen van internationale media. Verschillende vooraanstaande publicaties hebben hun licht laten schijnen op dit dominante optreden en de impact hiervan op het Formule 1-seizoen van 2024. Verstappen, die al meerdere wereldtitels op zijn naam schreef, zet zijn ongeëvenaarde reeks overwinningen voort en toont aan dat hij en zijn team, Red Bull Racing, opnieuw de te kloppen combinatie zijn.

Sky Sports roemt Red Bull’s kracht

In het Verenigd Koninkrijk merkte Sky Sports op dat Verstappen zijn heerschappij, die hij in het vorige seizoen had gevestigd, voortzette. De Britse zender was vol lof over het werk van Adrian Newey, de technische goeroe achter de RB20, Red Bull’s Formule 1-auto voor 2024. Sky Sports benadrukte dat ondanks beperkt motorvermogen tijdens de vrije trainingen, de ware capaciteit van de wagen al snel duidelijk werd. Dit stelt de concurrentie voor een zware uitdaging, hoewel het unieke circuit van Jeddah mogelijk kansen biedt om Red Bull’s dominantie te betwisten.

Bild benadrukt Verstappen zijn antwoord op teamcrisis

Bild uit Duitsland wees op de problemen waarmee Red Bull te maken kreeg in de aanloop naar de race, waaronder beschuldigingen aan het adres van teambaas Christian Horner. Ondanks deze turbulentie bleef Verstappen onverstoord en leverde hij een meesterlijke prestatie op het circuit, wat Bild ertoe bracht te spreken van “pure dominantie” van de Nederlander, ongeacht de onrust binnen het team.



L’Equipe en de teleurstelling van Alpine

De Franse sportkrant L’Equipe vestigde de aandacht op het lokale team, Alpine, dat een moeilijke start van het seizoen kende. Met de focus op de problemen van het Franse team onderstreepte L’Equipe de dominante prestatie van Verstappen, door te suggereren dat de concurrentie in feite in een ‘andere competitie’ speelt.

La Gazzetta dello Sport: Ferrari als ‘best of the rest’

Italië’s La Gazzetta dello Sport reflecteerde op de prestatie van Ferrari, waarbij Carlos Sainz en Charles Leclerc respectievelijk derde en vierde werden. Hoewel Verstappen en Red Bull een klasse apart bleken, bood het optreden van Ferrari wat hoop voor de fans. La Gazzetta merkte op dat Ferrari het best presterende team was na Red Bull, een troostprijs gezien de dominantie van de Nederlander.