Drastische stappen bij Mercedes: de introductie van een B-spec auto op Silverstone?

Het team van Mercedes staat op het punt om een ingrijpende beslissing te nemen. Volgens Sam Collins in de Weekend Warm-up is het Duitse team al bezig met het testen van een nieuwe auto voor 2024 in de windtunnel. Interessant genoeg overweegt Mercedes om ook een vernieuwde 2023-wagen te introduceren tijdens de Grand Prix op Silverstone.Noodklok luidt bij Mercedes

Inmiddels is het wel duidelijk dat Mercedes in zwaar weer verkeert. Ondanks dat de auto in 2022 flink doorontwikkeld is, kan het team niet opboksen tegen Red Bull Racing, Ferrari en zelfs Aston Martin. Er moet een koerswijziging plaatsvinden, en dit kan resulteren in een verregaande stap.

Sleutelfiguren bij Mercedes zoeken naar oplossingen

Sam Collins, technisch expert van Formula1.com, legt uit: “We hebben Mike Elliott gezien, en hij is duidelijk ontevreden over de huidige auto. We zien ook dat James Allison terug is gekomen en een grotere rol speelt in de ontwikkeling van de auto.” Hij benadrukt dat er verschillende opties zijn voor het team, waarvan één een drastische verandering inhoudt: het meenemen van een volledig nieuwe auto naar Silverstone.

Nieuwe 2024-wagen in de windtunnel, mogelijk al eerder op het circuit?

Collins meldt dat Mercedes al een nieuwe auto voor 2024 in de windtunnel test, maar door de stabiele regelgeving van de komende jaren zou het team kunnen overwegen om de introductie te vervroegen. “Het is wellicht een ambitieus idee en er is een kans dat het niet gebeurt, maar Mercedes zou een radicaal andere B-spec auto mee kunnen nemen naar Silverstone,” aldus Collins.


F1Head App Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws. Of klik hier voor meer informatie over de F1Head app.

Conceptverandering noodzakelijk voor concurrentie met Red Bull en Ferrari

“Naar mijn mening kan het huidige concept niet verder ontwikkeld worden om competitief te blijven met Red Bull en Ferrari. Er moet dus een drastische verandering plaatsvinden,” concludeert Collins. Eerder liet Toto Wolff al weten dat het huidige concept niet succesvol lijkt te zijn. De grote vraag is nu of het Mercedes gaat lukken om onder de budgetcap in 2023 een verandering te bewerkstelligen.


Casino Scout Nederland
F1Head