F1 kijkt naar mogelijkheid double header in Rusland

De Formule 1 is nog steeds bezig om meer races toe te voegen aan het 2020 seizoen en kijkt nu naar de mogelijkheid om een double header te organiseren in Rusland, meldt Auto, Motor und Sport.

Begin deze week kwam het nieuws naar buiten dat er een voorlopige kalender is voor het 2020 seizoen. Op deze kalender stonden alvast 8 grand prix’s gepland in Europa. De eerste races zijn gepland in Europa om de logistieke uitdaging zo klein mogelijk te houden en de teams zo min mogelijk te laten reizen, alles met het oog op het Corona virus. De Formule 1 heeft de wens uitgesproken om in ieder geval 15 races te organiseren voor het 2020 seizoen. Een kleine rekensom verteld ons dat er dus nog 7 grand prix’s gepland dienen te worden.

Extra Europese races?

Het Duitse Auto, Motor und Sport zegt in ieder geval te weten dat dit bereikt dient te worden door middel van in ieder geval nog 2 races in Europa. Voor deze 2 races zijn er 3 locaties die tot de lijst van kandidaten behoren. Het zou gaan om het Duitse Hockenheim en de Italiaanse circuits Imola en Mugello. Een extra Italiaanse grand prix zou eventueel achter de grote prijs van Monza gepland kunnen worden, waar een race op Hockenheim verderop in september zou kunnen plaatsvinden.

Grand Prix in Sotsji?

Al hoewel Rusland flink te lijden heeft onder het virus kijkt de Formule 1 ook naar een double header in Rusland op het circuit van Sotsji. Het Olympisch dorp waar het circuit ligt is behoorlijk afgelegen en daarom is het misschien mogelijk om hier ten tijde van Corona alsnog een grand prix te rijden. De race zou dan mogelijk in september plaatsvinden waar er nog steeds zonder publiek zal worden gereden.