F1TV in zee met Viaplay commentatoren

F1TV heeft dit seizoen tot nog toe geen Nederlands commentaar. Wel heeft het platform begin dit jaar aangegeven dat er vanaf juni Nederlands commentaar zou komen. Het heeft er nu alle schijn van dat dit de Viaplay commentatoren gaan worden.

Grandprix radio syncen voor Nederlands commentaar

Fans zijn vanaf dit seizoen al druk in de weer met het syncen van beeld en geluid via Grandprix Radio. Zo krijgen ze alsnog het commentaar van Olav Mol en Jack Plooij door de speakers. Voor niemand een optimaal scenario en veel kijkers hadden dan ook hoop dat het commentaar van Olav Mol terug zou keren via een ander kanaal.

F1TV commentatoren

Er is ondertussen nog geen officieel statement vanuit F1TV, maar het platform heeft zojuist wel hun FAQ pagina aangepast. Hier valt vanaf vandaag te lezen dat de Nederlandse commentatoren Allard Kalff, Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk zijn. Deze namen verzorgen vanaf dit seizoen al het commentaar bij Viaplay. Over dit commentaar staat het internet ondertussen vol met ontevreden reacties en klanten die melden over te zijn gestapt naar F1Tv in de hoop daar ander Nederlands commentaar te kunnen vinden. Het lijkt er nu dus op dat dit niet het geval zal zijn en kijkers bij F1TV hetzelfde commentaar zullen krijgen als bij Viaplay. Uiteraard blijft het even afwachten tot er een officieel statement naar buiten komt van F1Tv.

Slecht beeldkwaliteit Viaplay

Nu hetzelfde commentaar naar F1Tv lijkt te komen zal dit voor veel Viaplay kijkers het moment zijn om te gaan switchen. De afgelopen week bereikte de klachten over de beeldkwaliteit een nieuw mijlpaal toen de Consumentenbond Viaplay vroeg om klanten te gaan compenseren. Viaplay reageerde op hun beurt dat ze aan de slag gaan om de problemen op te lossen en dat elke klant met problemen er 1 te veel is.

Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws.

Kijkers van Viaplay die enkel Formule 1 kijken zouden nu natuurlijk makkelijk kunnen overstappen naar het goedkopere en stabielere platform van F1TV. Daar kunnen ze naast live races bekijken ook het enorme archief van races uit het verleden op elk gewenst moment bekijken. Mochten ze dan toch het Nederlandse commentaar zat zijn dan kunnen ze altijd nog overstappen naar het Engelse commentaar met een simpele klik.

Casino Scout Nederland
F1Head