FIA verwelkomt Andretti en Cadillac bij Expressions of Interest-proces

De Formule 1 zou binnenkort een nieuw team kunnen verwelkomen, nadat Andretti en Cadillac bekendmaakten gezamenlijk de koningsklasse van de autosport te willen betreden. Zodra de FIA het proces voor nieuwe teams opent, zullen de Amerikaanse grootmachten zich aanmelden.

Reactie Mohammed Ben Sulayem

“Ik verwelkom het nieuws van het partnership van Andretti en Cadillac”, aldus FIA-president Mohammed Ben Sulayem. “De FIA kijkt uit naar de aanstaande discussies over het Expressions of Interest-proces voor de Formule 1.” Het is al langer bekend dat Andretti verregaande interesse heeft in de Formule 1, en de samenwerking met Cadillac lijkt de stap naar de koningsklasse te versterken.

De FIA had eerder deze week aangekondigd dat ze een zogenaamd Expressions of Interest-proces zouden openen, waarbij nieuwe teams zich kunnen aanmelden voor een mogelijke toetreding tot de Formule 1. Het enthousiasme van Ben Sulayem suggereert dat Andretti en Cadillac goede kans maken op het behalen van een plek in de prestigieuze raceklasse.

Uitsluitsel?

Het is nog niet duidelijk wanneer het Expressions of Interest-proces zal plaatsvinden, maar het nieuws van Andretti en Cadillac zal zeker bijdragen aan de opwinding onder Formule 1-fans over de toekomst van de sport. Het zou niet de eerste keer zijn dat een Amerikaans team deelneemt aan de Formule 1, maar het zou wel een welkome aanvulling zijn op het huidige deelnemersveld.


F1Head App Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws. Of klik hier voor meer informatie over de F1Head app.

Casino Scout Nederland
F1Head