Formule 1 blijft in Oostenrijk racen tot 2027 dankzij nieuw vierjarig contract

De Formule 1 zal tot 2027 in Oostenrijk blijven racen, na een nieuwe vierjarige overeenkomst met de promotor. Hiermee blijft de Oostenrijkse Grand Prix deel uitmaken van het FIA Formule 1 Wereldkampioenschap.Terugkeer en succes van de Oostenrijkse Grand Prix

Sinds de terugkeer van de Oostenrijkse Grand Prix op de F1-kalender in 2014, heeft de Red Bull Ring miljoenen fans verwelkomd. Bij het uitverkochte evenement van vorig jaar waren 303.000 supporters aanwezig.

In 2023 viert de Oostenrijkse Grand Prix haar 10-jarig jubileum sinds de terugkeer op de Formule 1-kalender. Van 30 juni tot en met 2 juli 2023 zal de laatste race onder de huidige overeenkomst plaatsvinden en zal voor het tweede achtereenvolgende jaar een F1 Sprint bevatten.

Fans kunnen uitkijken naar meer Grands Prix op historisch circuit

Na de aankondiging op woensdag kunnen fans zich verheugen op minstens vier extra Grands Prix op het historische circuit. Stefano Domenicali, President en CEO van de Formule 1, zei: “De Oostenrijkse Grand Prix biedt de perfecte mix van een uitdagend circuit, snelle races en een prachtige locatie voor onze fans. Daarom ben ik verheugd dat we tot ten minste 2027 terug zullen keren naar de Red Bull Ring met deze nieuwe overeenkomst.”


F1Head App Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws. Of klik hier voor meer informatie over de F1Head app.

Bedankje en toekomstplannen

Domenicali bedankte iedereen die betrokken was bij de contractverlenging, met name de promotor en Red Bull, en bracht hulde aan Dietrich Mateschitz voor zijn liefde, passie en visie die hij aan de Formule 1 heeft gebracht. Dit zorgt voor het voortdurende succes van het evenement en de enorme enthousiasme voor de sport in Oostenrijk en de rest van de wereld.

Erich Wolf, algemeen directeur van Projekt Spielberg GmbH & Co KG, voegde eraan toe: “We zijn trots op de speciale samenwerking die we met de Formule 1 hebben en zijn verheugd om de topklasse van de autosport voor nog eens vier jaar op de Red Bull Ring te verwelkomen. Door deze contractverlenging te ondertekenen, heeft de Formule 1 een sterk commitment getoond aan Oostenrijk, Stiermarken en de Murtal-regio.”

Jubileumviering met fans in 2023

Wolf benadrukte ook het belang van de fans in het succes van de Oostenrijkse Grand Prix. “Terwijl we het tiende jaar van onze samenwerking met de Formule 1 ingaan, willen we deze mijlpaal vieren met alle geweldige fans van de sport en hen bedanken voor hun trouw en de geweldige sfeer die ze helpen creëren. Iedereen is uitgenodigd om in 2023 nog een fantastisch raceweekend te beleven op Spielberg.”

Belang van de Oostenrijkse Grand Prix voor de regio

De Oostenrijkse Grand Prix is niet alleen belangrijk voor de fans en de Formule 1, maar ook voor de economie en de toeristische sector in de regio. Het evenement trekt jaarlijks duizenden bezoekers naar Stiermarken en draagt bij aan de bekendheid van Oostenrijk als gastland voor internationale sportevenementen.

Uitdagend circuit en enthousiaste fans

De Red Bull Ring staat bekend om zijn uitdagende karakter, met snelle bochten en hoogteverschillen die de coureurs op de proef stellen. De unieke sfeer op en rond het circuit, gecreëerd door de gepassioneerde fans, draagt bij aan de populariteit van de Oostenrijkse Grand Prix.

Toekomstperspectief voor de Formule 1 in Oostenrijk

Met de nieuwe overeenkomst is de toekomst van de Oostenrijkse Grand Prix in de Formule 1 voor de komende jaren gewaarborgd. Het vertrouwen dat de Formule 1 hiermee toont in de organisatie en het circuit, onderstreept het belang van de race voor zowel de sport als het gastland.

Als gevolg van de contractverlenging kunnen fans en coureurs zich verheugen op nog meer spannende en memorabele races op de Red Bull Ring in de komende jaren. De Oostenrijkse Grand Prix blijft een vast onderdeel van het FIA Formule 1 Wereldkampioenschap en zal naar verwachting blijven groeien in populariteit en succes.


Casino Scout Nederland
F1Head