Geheim project bij Mercedes?

Mercedes lijkt grote stappen te nemen om de ontwikkeling van hun auto te veranderen. Het huidige model voldoet niet aan de verwachtingen en er wordt druk uitgeoefend op de fabriek om snel met een oplossing te komen. Sky Sports-analist Ted Kravitz vermoedt dat Mercedes al geruime tijd plannen had om het ontwerp van de auto te veranderen en dat de recente uitspraak van Toto Wolff over het gebruik van het Red Bull-logo een afleidingsmanoeuvre was.Geheim project

Kravitz oppert dat Mercedes mogelijk al tijdens de winter aan een geheim project werkte in Brackley, waarbij het oorspronkelijke ontwerp van de auto werd voortgezet, maar er via een extra project werd gewerkt aan een kopie van de Red Bull. Dit zou betekenen dat Mercedes al enige tijd geleden begon te werken aan een nieuw ontwerp en dat het niet logisch is dat er nu pas veranderingen worden aangebracht.

Hoewel Wolff dit idee al heeft tegengesproken door te stellen dat er geen budget is voor een ontwikkeling als deze, blijft de mogelijkheid bestaan dat Mercedes al enige tijd werkt aan een alternatief ontwerp voor de auto. Het ontwerpproces is immers complex en het is onwaarschijnlijk dat een team als Mercedes op zo’n korte termijn significante veranderingen kan aanbrengen.

“We moeten er alles aan doen”

Het is duidelijk dat Mercedes alles zal doen om een betere auto te krijgen. Het huidige model kan niet voldoen aan de verwachtingen en er moet snel een oplossing worden gevonden. Of Mercedes nu kijkt naar de ontwikkeling van nieuwe technologieën en Strategieën om hun auto te verbeteren, of dat ze al geruime tijd werken aan een geheim project, het is duidelijk dat Mercedes hard werkt aan de ontwikkeling van hun auto.


F1Head App Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws. Of klik hier voor meer informatie over de F1Head app.


Verstappen bedankt voor Indy 500

Verstappen bedankt voor Indy 500

Wereldkampioen Formule 1 Max Verstappen heeft duidelijk gemaakt dat hij geen plannen heeft om de Indy 500 te rijden. Hij voelt zich comfortabel als toeschouwer van dit evenement en heeft…