Hamilton is blij met zijn nieuwe teamgenoot


Na jaren naast de Fin Valtteri Bottas te hebben geraced is zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton enthousiast over zijn nieuwe teamgenoot, George Russell. De twee kunnen het goed met elkaar vinden en vormen samen een goed team, zo vertelt Hamilton. 

Talent 

Mercedes kent allesbehalve aan succesvol start van het seizoen. Het ontbreekt de Duitse renstal overduidelijk aan snelheid en vooralsnog lijkt het er niet op dat de problemen snel opgelost kunnen worden. Desondanks lijkt Russell zijn draai goed te kunnen vinden bij zijn nieuwe team. Dit is ergens geen verrassing, aangezien Russell ook bij zijn vorige team, Williams, al snel de smaak te pakken had. De jonge Brit wordt immers niet voor niets als een van de grootste talenten binnen de Formule 1. 

“Hij heeft het geweldig gedaan”

Ook zijn teamgenoot Hamilton is positief over zijn prestaties en houding. Hamilton is zelfs onder de indruk van de jonge Brit. “Hij heeft hij geweldig gedaan tot nu toe! Het is geweldig, want hij heeft zeer solide gereden tijdens de eerste drie races. Ook werkt hij keihard, voor alles, dus ik kan alleen maar zeggen dat hij geweldig werk verricht”, zo citeert RacingNews365 de ervaren coureur. 

Goed duo

Daarnaast is Hamilton erg te spreken over de samenwerking met Russell. De twee klikken goed met elkaar en zoeken elkaar ook naast het circuit regelmatig op. “Het was een geweldig avontuur dat Valtteri en ik samen hebben beleefd. George [Russell, red.] was hiervoor eigenlijk al onderdeel van het team. Het gaat dus heel erg goed. We zijn ook gaan surfen samen laatst. Weet je… hij mengt zich heel goed in het team.”