Mercedes-teambaas Wolff ondanks problemen trots op zijn team

Even leek het even alsof Mercedes zijn problemen met purpoising had opgelost. Niets bleek minder waar na de Grands Prix van Monaco en Azerbeidzjan, waar beide Mercedes-coureurs met veel rugpijn uit de auto stapten. Desondanks is Mercedes-teambaas Toto Wolff tevreden met de teamgeest binnen het Duitse team. 

Gestuiter

Dat Mercedes zijn problemen nog niet had opgelost werd pijnlijk duidelijk afgelopen raceweekend. Vooral Hamilton klaagde regelmatig over het gestuiter van zijn bolide en de rugpijn die hij daarvan kreeg. Desondanks eindigde de Mercedessen op de derde en vierde plek — allesbehalve een onaardig resultaat.

Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws.

In de preview van Mercedes zegt Wolff daarom: “Baku was weer een heel erg lastig weekend voor ons, zeker vanwege de problemen met het stuiteren. We hebben uiteindelijk onze mogelijkheden weten te maximaliseren en we zijn weggegaan uit Azerbeidzjan met een flink aantal punten. We hebben geprofiteerd van tegenslagen bij andere teams, maar betrouwbaarheid is een belangrijke factor in de Formule 1.”

Niemandsland

Op race pace konden de Mercedessen niet aanhaken bij Ferrari en Red Bull Racing. Een podiumplaats leek daarom te ver gegrepen, maar dankzij het uitvallen van beide Ferrari’s was dit toch mogelijk. “We waren weer in een positie dat we qua pace ver boven het middenveld stonden, maar er was ook een groot gat naar de twee topteams. We doen alles om dat gat te dichten.”

Wolff ziet dat zijn team alles op alles zet om wél op pure snelheid mee te kunnen met Red Bull en Ferrari. “Met een onderpresterend pakket vond ik het prachtig om te zien dat iedereen samenwerkte om het best mogelijke resultaat te halen. Die teamgeest gaat ons weer naar voren krijgen.”

Grand Prix van Canada

De volgende race is de Grand Prix van Canada, die traditiegetrouw wordt gereden op het Circuit Gilles Villeneuve. Ook dit circuit in Montreal brengt unieke uitdagingen met zich mee, zo legt Wolff uit. “We zijn sinds 2019 niet meer in Montreal geweest, dus we kijken ernaar uit om weer terug te keren. Het is een prachtige stad en de Canadese fans zijn heel erg gepassioneerd. De baan biedt een unieke uitdaging met chicanes die worden opgebroken door lange rechte stukken. We zullen zien wat het weekend ons gaat brengen en hopelijk kunnen we een stap voorwaarts maken.”

Casino Scout Nederland
F1Head