Hoe laat begint de Formule 1 Grand Prix van Canada 2022?

Zondag 19 juni is de Grand Prix van Canada eindelijk terug van weggeweest. De afgelopen twee jaar gooide Covid-19 roet in het eten, maar dit seizoen strijkt het Formule 1 circus weer neer in Montreal. Wat kunnen we verwachten? En hoe laat beginnen de vrije trainingen, kwalificatie en race van de Canadese Grand Prix? 

Circuit Gilles Villeneuve

De Grand Prix van Canada 2022 wordt traditiegetrouw verreden op het Circuit Gilles Villeneuve, uiteraard vernoemd naar de legendarische Canadese coureur. Met uitzondering van afgelopen jaren is dit circuit een vast item op de Formule 1-kalender, waardoor veel coureurs het tot in de treure kennen.

Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws.

Het circuit kenmerkt zich door zijn afwisseling tussen lange rechte stukken en langzamere bochtencombinaties, de chicanes. Een van de spannendste onderdelen van het circuit is The Wall of Champions, een muur/vangrail waar menig wereldkampioen zijn bolide niet uit de muur wist te houden.

GP van Canada afgelopen seizoenen

De afgelopen twee seizoenen werd er helaas niet geracet in Canada. De laatste Grand Prix van Canada werd dan ook verreden op 9 juni 2019. Deze race werd op controversiële wijze gewonnen door Lewis Hamilton, nadat Vettel — die als eerste over de streep kwam — een vijf seconden straf kreeg. De snelste ronde ging naar toenmalig Mercedes-coureur Valtteri Bottas.

Wat kunnen we verwachten?

Dit seizoen liggen de kaarten echter helemaal anders. Mercedes staat er niet zo sterk voor als afgelopen seizoenen, waardoor het waarschijnlijk niet mee kan dingen om het eremetaal. De strijd zal hoogstwaarschijnlijk gaan tussen Ferrari en Red Bull en Charles Leclerc en Max Verstappen in het bijzonder.

Dat gezegd, als Ferrari zijn betrouwbaarheidsproblemen tegen het raceweekend nog niet heeft opgelost kan Red Bull nog verder uitlopen in zowel het constructeurs- als het coureurskampioenschap.

Het middenveld zal naar alle waarschijnlijkheid de meeste sensatie opleveren. McLaren, Alpha Tauri, Aston Martin, Mercedes, Haas en Alpine zijn allemaal aan elkaar gewaagd en het wordt interessant om te zien wie deze keer het beste voor de dag komt.

Ten slotte is de Grand Prix van Canada 2022 de thuisrace van twee coureurs, Nicholas Latifi en Lance Stroll. Lance Stroll heeft vooralsnog een anoniem seizoen zonder bijzondere prestaties en ook Latifi laat allesbehalve sterke prestaties zien. De GP van Canada is daarom voor beide coureurs de uitgelezen kans om te laten zien dat ze hun plekje in de Formule 1 verdienen. Dit zal vooral voor Latifi belangrijk zijn, aangezien het er alle schijn van heeft dat zijn positie bij Williams Racing zeer wankel is.

Hoe laat begint de Grand Prix van Canada 2022?

Het raceweekend begint op 17 juni 2022 met de eerste vrije training. Deze start om 8 uur s’avonds. VT2 volgt om 11 uur diezelfde avond, terwijl de derde vrije training zaterdag de 18e om 7 uur in de avond begint. Zaterdag om 22:00 uur volgt vervolgens de kwalificatie. De daadwerkelijke Grand Prix van Canada, ofwel de race, start zondag 19 juni om 8 uur ‘s avonds. Mis ‘m dus niet!

Casino Scout Nederland
F1Head