Nyck de Vries blikt terug op Formule 1-debuut

De Nederlander Nyck de Vries wordt al jarenlang gelinkt met de Formule 1. Tot dusver viste de Formule E-coureur telkens achter het net, maar de deur lijkt langzaam maar zeker op een kier te komen staan. Zo mocht De Vries twee weken geleden aan de eerste training van de Grand Prix van Spanje deelnemen voor de Williams Racing renstal. 

Sneller dan Latifi

Voor iemand die voor het eerst plaatsneemt in een Formule 1 auto is het normaal om aanzienlijk langzamer te zijn dan een coureur die al meer kilometers heeft gemaakt. De Vries gooide dan ook hoge ogen toen hij tijdens de vrije training direct sneller was dan teamgenoot Nicholas Latifi. 

Leerzaam

Tegenover Eurosport blikt de Nederlander terug op zijn weekend bij Williams en de vrije training. “Het is altijd interessant om een kans in de F1 te krijgen en om van binnenuit of achter de schermen van elke organisatie te kijken en vooral van een Formule 1-team. Het is altijd interessant om een kans in de F1 te krijgen en om van binnenuit of achter de schermen van elke organisatie te kijken en vooral van een Formule 1-team. Als coureur denk ik dat je van allerlei verschillende dingen leert. Het rijden van verschillende auto’s, onderdeel uitmaken van verschillende teams, organisaties en fabrikanten. Elke klein onderdeel maakt je uiteindelijk een compleet coureur.”

Geruchten

De afgelopen draait de geruchtenmolen traditiegetrouw op volle toeren. Een van de grote onderwerpen is Latifi’s wankele positie bij Williams Racing. Het is geen geheim dat Latifi een zogenaamde pay driver is, maar sinds het vertrek van Russell naar Mercedes heeft Latifi de leiding binnen het team niet op zich kunnen nemen. Integendeel, teamgenoot Alexander Albon, die een jaar niet in de Formule 1 had gereden, behaalt sinds het begin van het seizoen aanzienlijk betere resultaten. 

Download nu de F1Head Android App! Met deze app heb je het laatste nieuws, WK standen en statistieken altijd binnen handbereik! Download de App via Google Play zodat je niets hoeft te missen van het allerlaatste Formule 1 nieuws.

Het gerucht was daarom dat Williams Latifi wilde gaan vervangen door De Vries. Zelf wil de Formule E-coureur daar geen woord aan reppen en zich vooral focussen op zijn Formule E-seizoen. ”Er zijn natuurlijk veel geruchten en mensen houden ervan om erover te praten, maar ik leef in het heden. We zijn momenteel in Jakarta en we hebben nog steeds acht races om te gaan om ervoor te zorgen dat het kampioenschap onze kant op komt.”

Casino Scout Nederland
F1Head