Onduidelijk waarom Mercedes-motoren witte rook blazen

De laatste dagen worden er steeds meer vraagtekens bij de Mercedes-motoren gezet. De bolides met Mercedes-krachtbronnen zijn namelijk verraderlijk snel en lijken veel witte rook te blazen, iets wat de illegale Ferrari-motoren vorig jaar ook deden. Volgens teambaas Toto Wolff is het voor de Duitse renstal niet duidelijk waarom de motoren zoveel roken. 

Nieuwe wegen ingeslagen

Daar waar Mercedes de afgelopen jaren de snelste en meest betrouwbare motor had, was dat in 2019 niet het geval. In 2019 waren de motoren van Ferrari extreem snel. Echter, halverwege het seizoen bleek dat Ferrari gebruik maakte van een grijs gebied in de FIA-reglementen. Nu dit ‘lek’ gedicht is, hebben de Ferrari’s weer een stap achteruit gezet in kracht. Toch heeft de Ferrari van vorig jaar Mercedes een nieuwe weg doen laten inslaan. Tot Wolff zegt hierover in gesprek met Auto Motor und Sport: “Vorig jaar waren we op motorisch vlak zo uitgedaagd door Ferrari dat we nieuwe wegen in zijn geslagen om prestaties te verbeteren.”

Artikel gaat hieronder verder

Verdachte witte rook? 

Volgens voormalig F1-coureur Jan Lammers wordt de witte rook veroorzaakt door het verbranden van olie, iets wat Ferrari vorig jaar ook deed. Wolff weet echter niet of dit het geval is. In de Finse krant Ilta Sanomat vertelt hij dat de oorzaak van de opvallende rookpluimen nog niet bekend is. “We weten niet waar het vandaan komt, maar het is geen betrouwbaarheidsprobleem. Ik hoop dat we erover kunnen praten op Silverstone zodat we met antwoorden kunnen komen.”